Paprika feta sajttal tálalva, friss petrezselyemmel díszítve

Pap sajttal

A paprikás étel története visszanyúlik a mediterrán konyhák hagyományaihoz, ahol a fűszeres és töltött zöldségek népszerűek. A feta sajttal töltött paprika egy egyszerű, de nagyszerű étel, amely gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás könnyű vacsorához vagy előételként. A feta sajt friss, enyhén sós íze remekül illik a paprika édességéhez. Az ételt akár vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják, hiszen egyszerű, de ízletes alternatívát kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Paprika
150 g Feta sajt
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 tk. Oregano
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paprikákat mosd meg, és vágd le a tetejüket. A belsejét is távolítsd el, hogy helyet adj a tölteléknek.

    Ha könnyebben eltávolítod a paprika magjait, használj egy kiskanál segítségével.

    2

    A feta sajtot törd össze egy villával, majd add hozzá az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, oregánót, sót és borsot. Keverd össze jól, hogy egynemű masszát kapj.

    Ha nem szereted a túl erős fokhagyma ízt, keverheted el a fokhagymát előbb egy kevés olajjal, hogy enyhüljön.

    3

    Töltsd meg a paprikákat a sajtos keverékkel, ügyelve arra, hogy a töltelék jól kitöltse a paprikát.

    Ne tömd túl erősen a paprikákat, hogy a sütés során a töltelék ne folyjon ki.

    4

    A töltött paprikákat helyezd egy tepsibe, és önts rájuk egy kevés olívaolajat.

    Az olívaolaj segít, hogy a paprika kívül ropogósra süljon.

    5

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd süsd a paprikákat 20-25 percig, amíg a paprika megpuhul és enyhén megpirul.

    Ellenőrizd 15 perc után, hogy ne süsd túl a paprikákat – a töltelék ne száradjon ki!

    6

    Tálalás előtt szórd meg a kész paprikákat friss petrezselyemmel vagy még egy kevés oregánóval, hogy fokozd az ízét.