A paprikákat mosd meg, és vágd le a tetejüket. A belsejét is távolítsd el, hogy helyet adj a tölteléknek.
Ha könnyebben eltávolítod a paprika magjait, használj egy kiskanál segítségével.
A feta sajtot törd össze egy villával, majd add hozzá az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, oregánót, sót és borsot. Keverd össze jól, hogy egynemű masszát kapj.
Ha nem szereted a túl erős fokhagyma ízt, keverheted el a fokhagymát előbb egy kevés olajjal, hogy enyhüljön.
Töltsd meg a paprikákat a sajtos keverékkel, ügyelve arra, hogy a töltelék jól kitöltse a paprikát.
Ne tömd túl erősen a paprikákat, hogy a sütés során a töltelék ne folyjon ki.
A töltött paprikákat helyezd egy tepsibe, és önts rájuk egy kevés olívaolajat.
Az olívaolaj segít, hogy a paprika kívül ropogósra süljon.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd süsd a paprikákat 20-25 percig, amíg a paprika megpuhul és enyhén megpirul.
Ellenőrizd 15 perc után, hogy ne süsd túl a paprikákat – a töltelék ne száradjon ki!
Tálalás előtt szórd meg a kész paprikákat friss petrezselyemmel vagy még egy kevés oregánóval, hogy fokozd az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.