A megmosott apró burgonyát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a tengeri sót és a vizet, majd felforraljuk.
Fontos, hogy a héját ne hámozd le, mert ez adja meg a jellegzetes állagot és ízt.
Közepes lángon főzzük, amíg a víz el nem párolog, és a só fehér rétegként be nem vonja a burgonyát.
A főzés végén folyamatosan rázogasd a lábast, hogy a burgonya egyenletesen ráncosodjon.
Közben a paprikát megsütjük: félbevágjuk, kicsumázzuk, és 200°C-os sütőben 25 percig sütjük, amíg megfeketedik a héja.
Ha a héja megfeketedett, takard le nedves konyharuhával pár percre, így könnyen lehúzható lesz.
A sült paprikát meghámozzuk, majd turmixgépbe tesszük a fokhagymával, olívaolajjal, füstölt paprikával és citromlével, majd simára dolgozzuk.
Ha hígabb mártást szeretnél, adj hozzá egy kevés vizet vagy olívaolajat.
A kész papas arrugadas-t a sült paprikaszósszal tálaljuk, melegen kínálva.
Ez a fogás kiváló tapasnak is, de köretként is remekül működik húsos vagy vegetáriánus főételek mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.