A krumplit hámozd meg, majd vágd kisebb kockákra. Forrald fel egy lábasban sós vízben, és főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt.
A krumplit érdemes egyenlő méretű kockákra vágni, hogy egyformán megfőjenek.
Amíg a krumpli fő, a szalonnát aprítsd fel kis darabokra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a szalonnát, és pirítsd meg ropogósra.
Ha nem szereted a szalonna zsírját, leöntheted a felesleges zsírt, hogy egy könnyebb ételt kapj.
A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a serpenyőben lévő szalonnához. Pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek összekeveredjenek.
A fokhagyma pirítása fokozza az ízét, de vigyázz, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.
Ha a krumpli megfőtt, szűrd le, és tedd egy tálba. Add hozzá a tejet, reszelt cheddar sajtot, és keverd össze, hogy egy krémes állagot kapj.
A sajt felolvadása gyorsan megtörténik, ha a krumpli még meleg. Használhatsz más típusú sajtot is, ha nem szereted a cheddar-t.
Add hozzá a csípős chili szószt, sót és borsot a krumplihoz, majd alaposan keverd össze.
A chili szószt ízlés szerint adagold, hogy ne legyen túl csípős, ha nem szereted az erős ízeket.
Tálald a papas chorreadast melegen, szórj rá friss koriandert, és tálald a szalonnás krémes szósszal.
A friss koriander a papas chorreadas ízét frissíti, és zöld színével szép kontrasztot ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.