Papas chorreadas hagymával tálalva, friss petrezselyemmel díszítve

Papas chorreadas hagymával

A papas chorreadas egy tipikus mexikói étel, amely a gazdag, sajtos burgonyát és a karamellizált hagymát kombinálja. A hagyományos mexikói konyha alapvető része, amely a burgonya egyszerű elkészítését ötvözi a fűszeres és krémes összetevőkkel. Tálalható köretként vagy önálló ételként, és remek választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Burgonya
1 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
100 ml Tejszín
3 gerezd Fokhagyma
100 g Sajt (reszelt cheddar)
1 csipet
1 csipet Friss bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozd meg és vágd vékony szeletekre.

    A burgonyákat egyenlő vastagságúra vágd, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A vöröshagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon.

    3

    Add hozzá a vágott burgonyát a serpenyőhöz, és süsd meg őket közepes lángon 10-15 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    A burgonyát rendszeresen keverd, hogy minden oldalán szépen megpiruljanak.

    4

    Miután a burgonya megpirult, add hozzá a fokhagymát és keverd össze. Főzd még 1-2 percig.

    A fokhagymát ne hagyd sokáig a serpenyőben, mert gyorsan megéghet, és keserűvé válik.

    5

    Öntsd rá a tejszínt, és főzd további 5 percig, hogy a burgonya magába szívja a szószt.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet, hogy a szósz krémesebb legyen.

    6

    Szórd rá a reszelt sajtot, és keverd össze, amíg a sajt teljesen elolvad.

    A cheddar sajt kiválóan illik ehhez a fogáshoz, de bármilyen más olvadós sajt is megfelelő.

    7

    Tálald a papas chorreadas-t friss petrezselyemmel díszítve, és frissen fogyaszd.

    A petrezselyem frissessége és íze nagyszerűen kiegyensúlyozza a gazdag sajtos ízt.