Papas chorreadas kókusztejjel, krémes burgonyával és friss korianderrel tálalva

Papas chorreadas kókusztejjel

A papas chorreadas egy tradicionális kolumbiai étel, amely egyszerűen elkészíthető, de gazdag ízvilágot ad. Az étel az ország különböző régióiban elterjedt, és a családok gyakran készítik vacsorára. A kókusztej adja ennek az ételnek a különleges, trópusi ízét, amely egyesíti a burgonya krémességét és a tejföl gazdagságát. Az étel tökéletes egy kiadós étkezéshez, és friss korianderrel még ízletesebbé válik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
50 g Vaj
100 g Tejföl
200 ml Kókusztej
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Cilantro (koriander)
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Fehérborecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozd meg, majd vágd fel kis kockákra. Egy lábasban forralj vizet, majd tedd bele a burgonyát és főzd meg 10-12 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A burgonya kockák ne legyenek túl nagyok, hogy gyorsabban megfőjenek. Ha gyorsítani szeretnél, használd a kis burgonyákat.

    2

    Amíg a burgonya fő, a fokhagymát zúzd össze és tedd félre. Készíts elő egy tálban kókusztejet, tejfölt, sót, borsot, és egy kevés fehérborecetet.

    A fehérborecet frissességet ad a szósznak, és kiemeli a többi ízt. Ne használd túl sokat, mert az ecet könnyen dominálhat.

    3

    Miután a burgonya megfőtt, szűrd le és tedd vissza a lábasba. Add hozzá a vajat és a fokhagymát, majd keverd össze, hogy a vaj teljesen felolvadjon.

    A vaj felolvadása után gyengéd mozdulatokkal keverd, hogy ne törjön össze a burgonya túlzottan.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, tejfölt, sót, borsot és a fehérborecetet, majd alaposan keverd össze, hogy minden összetevő jól elkeveredjen.

    A kókusztej gazdag ízt ad a burgonyának, és egy különleges trópusi hangulatot biztosít.

    5

    Főzd a burgonyát még 5 percig közepes lángon, hogy az ízek összekapcsolódjanak és a szósz besűrűsödjön.

    Ha túl sűrű a szósz, egy kevés vizet adhatsz hozzá, hogy finomabb legyen az állaga.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és élvezd az ínycsiklandó papas chorreadas-t!

    A koriander egy friss, fűszeres ízt ad a végén, és kiemeli a burgonya édes ízét.