Parmigiana sült cukkínivel, mozzarella sajttal és bazsalikommal díszítve

Parmigiana sült cukkínivel

A parmigiana egy tradicionális olasz étel, amelyet többnyire padlizsánnal készítenek, de számos változata létezik, köztük a cukkini alapú változat is. A cukkini parmigiana egy könnyedebb alternatíva, amelyben a cukkini helyettesíti a padlizsánt. A friss mozzarella és a parmezán sajtok gazdag íze kombinálva a paradicsomszósz sűrűségével és a bazsalikom frissességével egy igazán ínycsiklandó ételt alkot. A parmigiana a mediterrán konyha alapvető ételének számít, amely tökéletes választás egy könnyű, de tápláló étkezéshez. Technikai tipp: A cukkini rétegek közé tehetsz egy kis olívaolajat, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cukkini
150 g Parmezán sajt
200 g Mozzarella sajt
500 ml Paradicsomszósz
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Bazsalikom
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkínit vágd fel 1 cm vastag szeletekre, majd helyezd őket egy papírtörlőre, hogy leitatd a fölösleges nedvességet.

    A cukkini vizes állaga miatt fontos, hogy leitatjuk, így elkerülhetjük, hogy a sült étel túl vizes legyen.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A cukkini szeleteket sózd meg, majd süsd őket olívaolajjal meglocsolva 20 percig, amíg enyhén aranybarnák nem lesznek.

    A cukkini sütésekor ügyelj arra, hogy ne rakj túl sokat egyszerre a tepsibe, így minden szelet szépen egyenletesen sül.

    3

    Amíg a cukkini sül, készítsd el a paradicsomszószt. Az olívaolajban pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát, majd add hozzá a paradicsomszószt, sót, borsot és egy kevés bazsalikomot.

    A paradicsomszószt érdemes fűszerezni egy kevés cukorral is, hogy kiegyensúlyozza a savasságot.

    4

    Miután a cukkini megsült, egy tűzálló tálban rétegezd le a cukkini szeleteket, locsold meg paradicsomszószal, majd szórd meg reszelt parmezán sajttal és a felkockázott mozzarellával.

    Minden réteg közé tehetsz egy kis bazsalikomot is, hogy még gazdagabb legyen az íze.

    5

    Ismételd meg a rétegezést, amíg az összes hozzávaló elfogy, majd a tetejére szórj egy kis parmezánt.

    A parmezán a tetején szép aranybarnára sül, és ropogós textúrát ad az ételnek.

    6

    Süsd az ételt 180°C-on 15-20 percig, amíg a sajt szépen megolvad és a teteje enyhén aranybarnára sül.

    Ha szeretnél egy kis extra ropogósságot, az utolsó 5 percben tedd a sütőt grill fokozatra.

    7

    Tálald az ételt melegen, friss bazsalikomlevelekkel díszítve.