Parmigiana sült gombával, parmezán sajttal és friss bazsalikommal tálalva

Parmigiana sült gombával

A parmigiana egy klasszikus olasz étel, amelyet hagyományosan padlizsánnal készítenek, de számos variációja létezik. A gombás változat különösen gazdag és ínycsiklandó, mivel a gomba tökéletesen átveszi a fűszereket és a sajtot. Az étel eredete Dél-Olaszországra vezethető vissza, és azóta a világ számos konyhájában kedvelt étellé vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Szeletelt gomba
150 g Parmezán sajt
200 g Mozzarella sajt
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss bazsalikom
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Friss bors
1 db Tojás
3 ek. Gluténmentes zsemlemorzsa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát szeleteld fel, és egy nagy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg közepes lángon, amíg a gomba kiengedi a levét és aranybarna nem lesz.

    A gombát ne tegyük túl sűrűn a serpenyőbe, hogy egyenletesen pirulhasson.

    2

    A paradicsomokat vágd fel apró kockákra, és egy tálban keverd össze a felaprított fokhagymával, friss bazsalikommal, sóval és borssal.

    A bazsalikom frissessége segít a paradicsom friss ízének kiemelésében.

    3

    Egy sütőtálat kenj ki olívaolajjal, és kezd el rétegezni: az aljára tedd a pirított gombát, majd kanalazd rá a paradicsomos keveréket, és szórd meg egy kevés reszelt parmezán sajttal.

    A rétegezést érdemes óvatosan végezni, hogy a sajt egyenletesen eloszoljon.

    4

    Tedd rá a mozzarella sajtot, és folytasd a rétegezést a gombával, paradicsomos keverékkel és parmezán sajttal, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

    A mozzarella sajtot szét is tépheted kisebb darabokra, hogy jobban eloszoljon.

    5

    A tetejére szórj egy kis gluténmentes zsemlemorzsát, és egy tojással fess be a tetejét, hogy a sajt szép aranybarna legyen a sütés alatt.

    A tojás segít, hogy a sajt szép aranybarna színt kapjon a sütés során.

    6

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarna lesz.

    Ha szeretnéd gyorsabban, alacsonyabb hőmérsékleten is sütheted, de figyelj rá, hogy ne égjen meg a teteje.

    7

    Tálald frissen, és egy kis friss bazsalikommal díszítsd a tetejét.

    A friss bazsalikom ad egy kis zöld színt és extra friss ízt a végén.