A padlizsánt mosd meg, szeleteld 0,5 cm vastag karikákra, sózd be, és tedd szűrőbe 30 percre. Ezután töröld szárazra papírtörlővel.
A sózás segít kivonni a padlizsán keserű levét, így kellemesebb lesz az íze és állaga is.
A padlizsánszeleteket kevés olívaolajjal süsd meg grillserpenyőben vagy sütőben, amíg enyhén megpirulnak.
Grillezés helyett sütőben sütve is készíthető egyszerre több szelet.
A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel, olívaolajon pirítsd meg, majd add hozzá a paradicsompassatát. Sózd, borsozd, és főzd kb. 15 percig, végül keverd bele az aprított bazsalikomot.
A szósz akkor jó, ha sűrű, de még folyós – ne főzd túl, mert akkor túlságosan besűrűsödhet.
Egy hőálló tál aljára kanalazz kevés paradicsomszószt, majd rétegezd a sült padlizsánt, szószt, és reszelt vegán sajtot. Ezt ismételd, míg el nem fogynak az alapanyagok.
A vegán sajt gyakran kevésbé olvad – válassz jól olvadó fajtát, például kókuszolaj alapút.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30–35 percig, míg a sajt kissé megolvad és a teteje pirulni kezd.
Az utolsó 5 percben grillfokozaton piríthatod a tetejét, hogy ropogósabb legyen.
A sütés után hagyd pihenni legalább 15 percig, hogy szeleteléskor ne essen szét.
Másnapra még jobban összeérnek az ízek – remek előre elkészíthető fogás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.