A banánokat hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Tedd félre.
A banánoknak édesnek kell lenniük, hogy a pastelón édes ízvilágot adjanak.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A paprikát is kockázd fel.
A zöldségek apróra vágása segíti a gyorsabb főzést.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a darált húst. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát, és pirítsd tovább, amíg a hús megpuhul.
A hús jól összesül az ízekkel, ha alacsony lángon főzöd.
Add hozzá a fűszerpaprikát, borsot és sót a húsos keverékhez. Keverd össze, majd öntsd hozzá a zöldség alaplevet, és hagyd főni 10 percig.
A fűszerpaprika szép színt és ízt ad a húsos tölteléknek.
Közben egy tálban verj fel két tojást, és keverd el a reszelt sajttal.
A tojás és sajt keveréke adja a torta ragacsos, finom belső rétegét.
Egy sütőformába helyezd el a banán szeletek felét, majd kanalazd rá a húsos tölteléket, végül öntsd rá a tojásos, sajtos keveréket. Tedd a maradék banánt a tetejére.
A banánok legyenek szépen elrendezve, hogy minden falat egyformán édes legyen.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
A sütő alján használhatsz sütőpapírt, hogy ne ragadjon le a tészta.
Miután kész, hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald.
A pastelón melegen a legfinomabb, de hidegen is élvezhető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.