Pastelón édes banánnal tálalva

Pastelón édes banánnal

A pastelón egy hagyományos étel, amelyet különféle változatokban készítenek világszerte. Az édes banános verzió különleges, mert a banán édes íze tökéletesen illik a húsos töltelékhez, és egy szokatlan, mégis finom kombinációt alkot. Az étel általában ünnepi alkalmakkor készül, és gazdag ízeket kínál minden falatban. Tökéletes választás családi vacsorákra vagy különleges hétvégi étkezésekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Édes banán
500 g Húsos darált hús (sertés vagy marha)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 ek. Olívaolaj
2 db Tojás
100 g Reszelt sajt
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Fűszerpaprika
300 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Tedd félre.

    A banánoknak édesnek kell lenniük, hogy a pastelón édes ízvilágot adjanak.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A paprikát is kockázd fel.

    A zöldségek apróra vágása segíti a gyorsabb főzést.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a darált húst. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát, és pirítsd tovább, amíg a hús megpuhul.

    A hús jól összesül az ízekkel, ha alacsony lángon főzöd.

    4

    Add hozzá a fűszerpaprikát, borsot és sót a húsos keverékhez. Keverd össze, majd öntsd hozzá a zöldség alaplevet, és hagyd főni 10 percig.

    A fűszerpaprika szép színt és ízt ad a húsos tölteléknek.

    5

    Közben egy tálban verj fel két tojást, és keverd el a reszelt sajttal.

    A tojás és sajt keveréke adja a torta ragacsos, finom belső rétegét.

    6

    Egy sütőformába helyezd el a banán szeletek felét, majd kanalazd rá a húsos tölteléket, végül öntsd rá a tojásos, sajtos keveréket. Tedd a maradék banánt a tetejére.

    A banánok legyenek szépen elrendezve, hogy minden falat egyformán édes legyen.

    7

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.

    A sütő alján használhatsz sütőpapírt, hogy ne ragadjon le a tészta.

    8

    Miután kész, hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald.

    A pastelón melegen a legfinomabb, de hidegen is élvezhető.