Patacón sült hallal, ropogós plantain és szaftos hal szeletek friss korianderrel díszítve

Patacón sült hallal

A Patacón egy hagyományos latin-amerikai étel, amely ropogósra sült plantain szeletekből készül. A plantain, amely a banán éretlen változata, édes és enyhén sós ízeivel remekül illik a szaftos sült halhoz. Az ételt gyakran tálalják rizs mellett, és gyakori kísérője különböző helyi fűszeres mártásoknak. A Patacón sült hallal egy különleges, ínycsiklandó fogás, amely friss, könnyed étkezést kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Zöld plantain (banán)
1 tk. Sól
3 ek. Olívaolaj
300 g Fehér halfilé (pl. tőkehal)
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ek. Koriander
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj (halhoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A plantaint hámozd meg, majd vágd fel kb. 2-3 cm vastag karikákra. Sózd meg a szeleteket.

    A plantain akkor a legjobb, ha teljesen zöld, mivel ez segít, hogy a patacón ne legyen túl édes, és jól megsüljenek.

    2

    Forrósíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a plantain szeleteket mindkét oldalon 2-3 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A helyes olajhőmérséklet kulcsfontosságú: túl alacsony hőmérsékleten nem lesz ropogós, túl magas hőmérsékleten pedig könnyen megéghet.

    3

    A megsült plantain szeleteket tedd papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat. Ezután enyhén nyomd meg őket egy tiszta konyharuhával, hogy laposabbak legyenek.

    Ez a nyomás segít, hogy még ropogósabbak legyenek a patacónok.

    4

    A halfiléket locsold meg citromlével, sózd és borsozd ízlés szerint. Reszeld le a fokhagymát, és keverd el a hal filékkel.

    A halat ne hagyd túl sokáig a fűszerekben, mert a citromlé kissé \'megfőzi\' a halat. Hamarosan süsd.

    5

    Melegíts fel egy másik serpenyőt, és a halat süsd meg 3-4 percig mindkét oldalon olívaolajban, amíg szépen megpirul és átsül.

    A halat óvatosan fordítsd, hogy ne törjön szét. Ha szükséges, egy kis vízzel öntsd le a serpenyőt, hogy ne száradjon ki.

    6

    Tálald a sült hallal és a patacónnal. Díszítsd korianderrel, és ha szeretnéd, egy kis extra citromlevet is csöpögtethetsz rá.

    A koriander frissességet ad a tálhoz, míg a citrom extra friss ízt biztosít.