A plantaint hámozd meg, majd vágd fel kb. 2-3 cm vastag karikákra. Sózd meg a szeleteket.
A plantain akkor a legjobb, ha teljesen zöld, mivel ez segít, hogy a patacón ne legyen túl édes, és jól megsüljenek.
Forrósíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a plantain szeleteket mindkét oldalon 2-3 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
A helyes olajhőmérséklet kulcsfontosságú: túl alacsony hőmérsékleten nem lesz ropogós, túl magas hőmérsékleten pedig könnyen megéghet.
A megsült plantain szeleteket tedd papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat. Ezután enyhén nyomd meg őket egy tiszta konyharuhával, hogy laposabbak legyenek.
Ez a nyomás segít, hogy még ropogósabbak legyenek a patacónok.
A halfiléket locsold meg citromlével, sózd és borsozd ízlés szerint. Reszeld le a fokhagymát, és keverd el a hal filékkel.
A halat ne hagyd túl sokáig a fűszerekben, mert a citromlé kissé \'megfőzi\' a halat. Hamarosan süsd.
Melegíts fel egy másik serpenyőt, és a halat süsd meg 3-4 percig mindkét oldalon olívaolajban, amíg szépen megpirul és átsül.
A halat óvatosan fordítsd, hogy ne törjön szét. Ha szükséges, egy kis vízzel öntsd le a serpenyőt, hogy ne száradjon ki.
Tálald a sült hallal és a patacónnal. Díszítsd korianderrel, és ha szeretnéd, egy kis extra citromlevet is csöpögtethetsz rá.
A koriander frissességet ad a tálhoz, míg a citrom extra friss ízt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.