Patishapta tejberizzsel, friss és gazdag édesség szárított gyümölcsökkel és mandulával

Patishapta tejberizzsel

A Patishapta tejberizzsel egy különleges brazil édesség, amely a tradicionális rizst és édes tölteléket ötvözi. A tejberizs lágy és krémes textúrája tökéletesen illik a patishapta tésztájához, amelyet olajban pirítanak, így kívül ropogós, belül pedig finom, édes töltelékkel van tele. Ez a desszert rendkívül népszerű különleges alkalmakra, és egyszerre egyszerű és ínycsiklandó. A szárított gyümölcsök és törött mandula gazdagítják az étel ízét, és szép színt adnak neki.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Patishapta tésztához
100 g Rizs
500 ml Tej
2 ek. Cukor
1 csomag Vaníliás cukor
1 ek. Törött mandula
1 ek. Szárított gyümölcsök (pl. mazsola)
2 ek. Olaj
1 tk. Támogatott fűszer (pl. fahéj)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a tejben, amíg megpuhul és a tej teljesen el nem szívódik. Ha szükséges, adj hozzá cukrot, vaníliás cukrot és fahéjat.

    Ha a rizs túl sűrű, egy kis tejet is hozzáadhatsz, hogy krémesebb legyen.

    2

    Készítsd elő a patishapta tésztát: a tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd a kívánt formákra vágd.

    A tészta legyen elég vékony ahhoz, hogy ne legyen túlságosan kemény, de elég erős a töltelék megtartásához.

    3

    A tejberizst a patishapta tésztába töltsd, majd szorosan hajtsd össze. A széleit ügyesen nyomd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    Használhatsz egy kis vízet a szélek lezárásához, hogy jobban rátapadjon a tészta.

    4

    A patishaptákat egy serpenyőben olajban pirítsd meg, amíg szép aranybarnára nem sülnek.

    Ügyelj arra, hogy az olaj megfelelően meleg legyen, hogy a tészta ne legyen zsíros, hanem ropogós.

    5

    Amikor kész, tálald melegen, és szórd meg szárított gyümölcsökkel és törött mandulával.

    A szárított gyümölcsök és mandula extra ízt és textúrát adnak, ami még különlegesebbé teszi az ételt.