A rizst főzd meg a tejben, amíg megpuhul és a tej teljesen el nem szívódik. Ha szükséges, adj hozzá cukrot, vaníliás cukrot és fahéjat.
Ha a rizs túl sűrű, egy kis tejet is hozzáadhatsz, hogy krémesebb legyen.
Készítsd elő a patishapta tésztát: a tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd a kívánt formákra vágd.
A tészta legyen elég vékony ahhoz, hogy ne legyen túlságosan kemény, de elég erős a töltelék megtartásához.
A tejberizst a patishapta tésztába töltsd, majd szorosan hajtsd össze. A széleit ügyesen nyomd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.
Használhatsz egy kis vízet a szélek lezárásához, hogy jobban rátapadjon a tészta.
A patishaptákat egy serpenyőben olajban pirítsd meg, amíg szép aranybarnára nem sülnek.
Ügyelj arra, hogy az olaj megfelelően meleg legyen, hogy a tészta ne legyen zsíros, hanem ropogós.
Amikor kész, tálald melegen, és szórd meg szárított gyümölcsökkel és törött mandulával.
A szárított gyümölcsök és mandula extra ízt és textúrát adnak, ami még különlegesebbé teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.