Patra dióval megszórva
Hozzávalók
Allergén Információk
Elkészítés
A Patra leveleket alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd róluk a port és szennyeződéseket. A leveleket szárítsd meg, és tedd félre.
A diót vágd apróra, vagy törd darabokra, hogy jól megszórhasd a Patra leveleket. A dió hozzájárul a ropogós textúrához és gazdag, diós ízt ad az ételnek.
A fokhagymát zúzd össze, és egy kis tálban keverd össze a tamari szójaszószt, friss lime levét és egy kevés olívaolajat.
A Patra leveleket egy-egy adagban töltsd meg a dióval, kókuszreszelékkel és fokhagymás szójaszósz keverékkel, majd szorosan tekerd fel őket.
A tekercseket tedd egy serpenyőbe, és süsd őket közepes lángon 3-4 percig, amíg a levelek enyhén megpirulnak és a dió megroppan.
Tálalás előtt szórd meg a kész Patra dióval és friss korianderrel. Ha szeretnéd, egy kis csípős chili szeletekkel is díszítheted.
Hozzávalók
- 8 db Patra levelek
- 50 g Dió
- 50 g Kókuszreszelék
- 2 ek. Tamari szójaszósz
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 db Friss lime lé
- 1 ek. Olívaolaj
- 2 ek. Friss koriander
- 1 db Csípős chili