Patra korianderes ízesítéssel, egy tálban frissen sült pattogatott falatok korianderrel díszítve

Patra korianderes ízesítéssel

A Patra egy hagyományos indiai étel, amely különösen Gujarat államból származik. Az étel alapja egy tésztából készült pattogatott falat, amelyet fűszerekkel és friss korianderrel ízesítenek. A korianderes ízesítés még ínycsiklandóbbá teszi ezt az ételt, ami gyakran reggelire vagy uzsonnára kerül az asztalra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Tapioca liszt
100 g Búzaliszt
2 ek. Koriander
1 tk. Tamarind paszta
1 tk. Kömény
0.5 tk. Chili por
1 tk.
1 tk. Cukor
1 ek. Friss korianderlevelek
1 ek. Olaj
150 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a tapioca lisztet és a búzalisztet egy nagy tálban. Add hozzá a koriandert, köményt, chili port, sót és cukrot, majd alaposan keverd össze.

    A fűszerek frissessége fontos, hogy a patra ízletes legyen. Ha lehet, használj friss koriandert.

    2

    Lassan adj hozzá vizet, hogy egy sima, de kissé sűrű tésztát kapj. A tészta ne legyen túl folyékony, de ne is legyen túl sűrű.

    A megfelelő tészta állag elérése érdekében adj hozzá kis adagokban vizet.

    3

    A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ez a pihenő idő segít abban, hogy a tészta puhábbá váljon, és a fűszerek jobban felszívódjanak.

    4

    Egy serpenyőt forrósíts fel, majd egy kis olajat önts bele. A tésztából kis adagokat vegyél és formázz belőle korongokat.

    Ne süsd túl forró serpenyőben, hogy a patra egyenletesen sülhessen meg.

    5

    A patrákat mindkét oldalán süsd meg, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

    A pattogatott tészta ropogós állaga érdekében ügyelj arra, hogy a sütés ne legyen túl gyors vagy túl lassú.

    6

    Tálald a korianderes ízesítésű patrákat friss korianderlevelekkel díszítve, és például tamarind chutneyval.