Keverd össze a tapioca lisztet és a búzalisztet egy nagy tálban. Add hozzá a koriandert, köményt, chili port, sót és cukrot, majd alaposan keverd össze.
A fűszerek frissessége fontos, hogy a patra ízletes legyen. Ha lehet, használj friss koriandert.
Lassan adj hozzá vizet, hogy egy sima, de kissé sűrű tésztát kapj. A tészta ne legyen túl folyékony, de ne is legyen túl sűrű.
A megfelelő tészta állag elérése érdekében adj hozzá kis adagokban vizet.
A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ez a pihenő idő segít abban, hogy a tészta puhábbá váljon, és a fűszerek jobban felszívódjanak.
Egy serpenyőt forrósíts fel, majd egy kis olajat önts bele. A tésztából kis adagokat vegyél és formázz belőle korongokat.
Ne süsd túl forró serpenyőben, hogy a patra egyenletesen sülhessen meg.
A patrákat mindkét oldalán süsd meg, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
A pattogatott tészta ropogós állaga érdekében ügyelj arra, hogy a sütés ne legyen túl gyors vagy túl lassú.
Tálald a korianderes ízesítésű patrákat friss korianderlevelekkel díszítve, és például tamarind chutneyval.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.