Patra rizslisztes tésztával tálalva, friss és finom étel

Patra rizslisztes tésztával

A Patra rizslisztes tészta egy indiai eredetű étel, amely a rizsliszt alkalmazásával készült, és gyorsan elkészíthető. Az indiai konyha egyik kedvelt alapanyaga, amely remek alternatívát kínál a hagyományos búzalisztből készült ételek helyett. Történeti háttér: A rizslisztet számos ázsiai országban használják, és gyakran találkozhatunk vele különböző ételekben, mint a különféle tészták és sütemények. A Patra rizslisztes tésztával egy olyan étel, amely könnyen variálható és a gluténmentes diétákban is helyet kap.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizsliszt
2 db Tojás
100 ml Víz
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet, a sót és a sütőport egy tálban keverd össze. A tojásokat verd fel, és add hozzá a lisztes keverékhez. Öntsd hozzá a vizet és az olajat, majd alaposan dolgozd össze, hogy egy lágy tészta legyen.

    A tésztát ne keverd túl, mert akkor kemény lesz. Ha szükséges, pici vizet is adj hozzá, ha túl száraz.

    2

    A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy összeérjenek az ízek és könnyebben dolgozhass vele.

    Pihentetés után könnyebben formázhatod, és nem fog ragadni.

    3

    A pihentetés után lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra. Ha nincs nyújtófád, egy tiszta üvegpohárral is kinyújthatod.

    Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, hogy sütés közben megőrizzék a puhaságát.

    4

    A kinyújtott tésztát szaggasd ki a kívánt formára, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Használj lisztet a szaggatóhoz, hogy ne ragadjon bele a tésztába.

    5

    Süsd a tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg a szélei enyhén aranybarnára sülnek.

    Ne süsd túl, hogy megmaradjon a tészta puhasága. Ellenőrizd 15 perc után.