A rizslisztet, a sót és a sütőport egy tálban keverd össze. A tojásokat verd fel, és add hozzá a lisztes keverékhez. Öntsd hozzá a vizet és az olajat, majd alaposan dolgozd össze, hogy egy lágy tészta legyen.
A tésztát ne keverd túl, mert akkor kemény lesz. Ha szükséges, pici vizet is adj hozzá, ha túl száraz.
A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy összeérjenek az ízek és könnyebben dolgozhass vele.
Pihentetés után könnyebben formázhatod, és nem fog ragadni.
A pihentetés után lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra. Ha nincs nyújtófád, egy tiszta üvegpohárral is kinyújthatod.
Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, hogy sütés közben megőrizzék a puhaságát.
A kinyújtott tésztát szaggasd ki a kívánt formára, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Használj lisztet a szaggatóhoz, hogy ne ragadjon bele a tésztába.
Süsd a tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg a szélei enyhén aranybarnára sülnek.
Ne süsd túl, hogy megmaradjon a tészta puhasága. Ellenőrizd 15 perc után.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.