Pav bhaji csípősen tálalva, pirított zsömlével és friss korianderrel

Pav bhaji csípősen

A Pav Bhaji egy klasszikus indiai étel, amely Bombay (Mumbai) utcáin vált híressé. Ez egy gazdag, fűszeres zöldséges püré, amelyet friss, pirított zsömlével tálalnak. Az étel története a 19. század végére nyúlik vissza, amikor gyors étkezést kereső munkások számára készítették. A csípős változat különösen népszerű, mivel a chili és a fűszerek gazdag ízvilágot adnak neki, amely tökéletesen illik a zsömléhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Zöldségkeverék (pl. burgonya, borsó, répa, paprika)
50 g Vaj
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
100 g Tomatopüré
2 ek. Pav bhaji masala fűszerkeverék
2 db Zöld chili
1 tk.
1 ág Cilantro (friss koriander)
8 db Pav (indiai zsömle)
1 tk. Chili powder
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket, mint a burgonyát, borsót, paprikát és répát főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhulnak, majd tedd félre.

    A zöldségek főzésekor ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket, hogy megőrizzék színüket és textúrájukat.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, majd add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg aranybarnára nem válnak.

    A hagyma és fokhagyma lassú pirítása édesebb és gazdagabb ízt ad az ételnek.

    3

    A serpenyőbe add hozzá a finomra vágott zöld chilit, a tomatopürét és a Pav bhaji masala fűszerkeveréket. Keverd jól össze, és főzd 5-7 percig, amíg a püré kissé besűrűsödik.

    A fűszerkeveréktől lesz igazán ízletes a Pav bhaji. Ha túl erősnek érzed, csökkentsd a chili mennyiségét.

    4

    Miután a püré elkészült, add hozzá a megfőzött zöldségeket, és jól keverd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy sűrűbb, de mégis krémes állagot kapjon.

    A sűrűsödés elkerülése érdekében érdemes a pürét fokozatosan keverni, hogy eloszlassuk a víz fölösleges részeit.

    5

    Főzd a zöldséges pürét alacsony lángon még 10-15 percig, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

    A püré sűrítése közben folyamatosan kóstold, és ha szükséges, ízesítsd extra sóval vagy fűszerrel.

    6

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd, és szórj rá egy kis chili powder-t, ha szereted a csípősebbet.

    A lime levét is érdemes hozzáadni a tálalás előtt, hogy egy friss, citrusos ízt adjon az ételnek.

    7

    A Pav zsömléket enyhén pirítsd meg vajjal, majd tálald a zöldséges pürével.

    A zsömlét pirítsd ropogósra, hogy még ízletesebbé váljon a végén.