Pav bhaji csĂ­pƑsen tĂĄlalva, pirĂ­tott zsömlĂ©vel Ă©s friss korianderrel

Pav bhaji csípƑsen

A Pav Bhaji egy klasszikus indiai Ă©tel, amely Bombay (Mumbai) utcĂĄin vĂĄlt hĂ­ressĂ©. Ez egy gazdag, fƱszeres zöldsĂ©ges pĂŒrĂ©, amelyet friss, pirĂ­tott zsömlĂ©vel tĂĄlalnak. Az Ă©tel törtĂ©nete a 19. szĂĄzad vĂ©gĂ©re nyĂșlik vissza, amikor gyors Ă©tkezĂ©st keresƑ munkĂĄsok szĂĄmĂĄra kĂ©szĂ­tettĂ©k. A csĂ­pƑs vĂĄltozat kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ, mivel a chili Ă©s a fƱszerek gazdag Ă­zvilĂĄgot adnak neki, amely tökĂ©letesen illik a zsömlĂ©hez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g ZöldsĂ©gkeverĂ©k (pl. burgonya, borsĂł, rĂ©pa, paprika)
⭕ 50 g Vaj
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 100 g TomatopĂŒrĂ©
⭕ 2 ek. Pav bhaji masala fƱszerkeverĂ©k
⭕ 2 db Zöld chili
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 ág Cilantro (friss koriander)
⭕ 8 db Pav (indiai zsömle)
⭕ 1 tk. Chili powder
⭕ 1 db Lime

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldsĂ©geket, mint a burgonyĂĄt, borsĂłt, paprikĂĄt Ă©s rĂ©pĂĄt fƑzd meg sĂłs vĂ­zben, amĂ­g teljesen megpuhulnak, majd tedd fĂ©lre.

    A zöldsĂ©gek fƑzĂ©sekor ĂŒgyelj arra, hogy ne fƑzd tĂșl Ƒket, hogy megƑrizzĂ©k szĂ­nĂŒket Ă©s textĂșrĂĄjukat.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel a vajat, majd add hozzĂĄ a finomra vĂĄgott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd Ƒket, amĂ­g aranybarnĂĄra nem vĂĄlnak.

    A hagyma Ă©s fokhagyma lassĂș pirĂ­tĂĄsa Ă©desebb Ă©s gazdagabb Ă­zt ad az Ă©telnek.

    3

    A serpenyƑbe add hozzĂĄ a finomra vĂĄgott zöld chilit, a tomatopĂŒrĂ©t Ă©s a Pav bhaji masala fƱszerkeverĂ©ket. Keverd jĂłl össze, Ă©s fƑzd 5-7 percig, amĂ­g a pĂŒrĂ© kissĂ© besƱrƱsödik.

    A fƱszerkeverĂ©ktƑl lesz igazĂĄn Ă­zletes a Pav bhaji. Ha tĂșl erƑsnek Ă©rzed, csökkentsd a chili mennyisĂ©gĂ©t.

    4

    MiutĂĄn a pĂŒrĂ© elkĂ©szĂŒlt, add hozzĂĄ a megfƑzött zöldsĂ©geket, Ă©s jĂłl keverd össze. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy sƱrƱbb, de mĂ©gis krĂ©mes ĂĄllagot kapjon.

    A sƱrƱsödĂ©s elkerĂŒlĂ©se Ă©rdekĂ©ben Ă©rdemes a pĂŒrĂ©t fokozatosan keverni, hogy eloszlassuk a vĂ­z fölösleges rĂ©szeit.

    5

    FƑzd a zöldsĂ©ges pĂŒrĂ©t alacsony lĂĄngon mĂ©g 10-15 percig, hogy az Ă­zek teljesen összeĂ©rjenek.

    A pĂŒrĂ© sƱrĂ­tĂ©se közben folyamatosan kĂłstold, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, Ă­zesĂ­tsd extra sĂłval vagy fƱszerrel.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt friss korianderrel dĂ­szĂ­tsd, Ă©s szĂłrj rĂĄ egy kis chili powder-t, ha szereted a csĂ­pƑsebbet.

    A lime levĂ©t is Ă©rdemes hozzĂĄadni a tĂĄlalĂĄs elƑtt, hogy egy friss, citrusos Ă­zt adjon az Ă©telnek.

    7

    A Pav zsömlĂ©ket enyhĂ©n pirĂ­tsd meg vajjal, majd tĂĄlald a zöldsĂ©ges pĂŒrĂ©vel.

    A zsömlét pirítsd ropogósra, hogy még ízletesebbé våljon a végén.