Pav Bhaji vajjal, ropogós zsemlével és friss korianderrel tálalva

Pav Bhaji Vajjal

A Pav Bhaji egy hagyományos indiai étel, amely Mumbai utcáin vált rendkívül népszerűvé, mint gyors étkezés a helyiek számára. Az étel egy egyszerű, de ínycsiklandó fűszeres pörköltet jelent, amelyet általában vajjal tálalnak. A ropogós pav (kis zsemle) tökéletesen kiegészíti a puha, fűszeres burgonyát és zöldségeket, amelyek minden falatot gazdag ízélménnyé varázsolnak. Az étel számos változata létezik, de a legjobb pav bhaji mindig friss és fűszeres, gazdagon vajjal megkenve, és citrommal, korianderrel tálalva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Pav
100 g Sütőmargarin
1 db Vöröshagyma
3 db Paradicsom
1 db Kápia paprika
0.5 tk. Bors
0.5 tk.
2 ek. Pav Bhaji masala
4 db Főtt burgonya
100 g Zöld borsó
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pavot (kis zsemle) melegítsd meg a sütőben vagy serpenyőben, amíg enyhén ropogós lesz. A vajat olvaszd meg, majd kenj egy kevés vajat a zsemlék belsejére.

    A vajjal való megkenés előtt a pavot is piríthatod egy kicsit, hogy még ropogósabb legyen.

    2

    A vöröshagymát hámozd meg és finomra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel egy evőkanál vajat. A hagymát dinszteld meg, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát ne pirítsd meg túlságosan, hogy ne legyen keserű, csak elég legyen üvegesedni.

    3

    A paradicsomokat hámozd meg és aprítsd fel. A kápia paprikát is vágd apróra, majd add a hagymához, és pirítsd együtt 2-3 percig.

    A paradicsomokat érdemes a héjuktól megszabadítani forró vízben való blansírozással, így könnyebben eltávolítható a héjuk.

    4

    Add hozzá a főtt burgonyát, és nyomd szét egy krumplinyomóval, majd keverd a zöldborsóval és a pav bhaji masalával. Főzd tovább, amíg az ízek összeérnek.

    A főtt burgonya szétmorzsolása segít, hogy a bhaji (pörkölt) állaga még simább legyen. Ha túl sűrű, egy kevés vizet is hozzáadhatsz.

    5

    Öntsd bele a borsot és a sót, és hagyd, hogy az egész keverék egy kicsit rotyogjon. Végül add hozzá a friss koriander leveleit, és jól keverd el.

    A koriander friss ízt ad a bhajihoz, így ne hagyd ki! Tálalás előtt érdemes egy pici lime-ot is facsarni a tetejére.

    6

    Tálald a pavot a bhaji keverékkel, és egy kevés vajjal meglocsolva. A tetejére szórj friss koriandert és citromszeleteket, hogy frissítő ízt adjon az ételnek.

    A pavot mindig frissen tálald, hogy ropogós és meleg maradjon.