Paye korianderrel, friss lime szeletekkel és zöld chilivel tålalva

Paye korianderrel

A Paye egy hagyomĂĄnyos indiai leves, amelyet bĂĄrĂĄnyhĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tenek. Az Ă©tel gazdag fƱszerekkel, mint a koriander, gyömbĂ©r Ă©s kurkuma, amelyeket az Ă©telben az Ă­zek tökĂ©letes összehangolĂĄsĂĄval hozzĂĄk ki. A koriander Ă©s lime hozzĂĄadĂĄsĂĄval a leves friss, pikĂĄns Ă­ze kiemelkedƑ, miközben a bĂĄrĂĄnyhĂșs szaftos Ă©s omlĂłs marad. A Paye törtĂ©nete az indiai gasztronĂłmia egy kĂŒlönleges rĂ©szĂ©t kĂ©pezi, Ă©s sokfĂ©lekĂ©ppen variĂĄlhatĂł, az Ă©tel eredetileg DĂ©l-IndiĂĄbĂłl szĂĄrmazik, ahol gyakran az egĂ©sz csalĂĄd egyĂŒtt Ă©lvezi ezt a fƱszeres Ă©telt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 Ăłra 15 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 800 g Bárány lábszár
⭕ 1500 ml Víz
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g GyömbĂ©r
⭕ 1 tk. Koriander por
⭕ 10 g Friss koriander
⭕ 1 tk. Kummin
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 db Friss lime
⭕ 2 db Zöld chili

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A bĂĄrĂĄny lĂĄbszĂĄrakat alaposan tisztĂ­tsd meg, majd vĂĄgd nagyobb darabokra.

    A bĂĄrĂĄny hĂșsĂĄt Ă©rdemes egy kicsit pihentetni, hogy a felesleges vĂ­z eltĂĄvozzon belƑle fƑzĂ©s elƑtt.

    2

    Egy nagy fazĂ©kban forralj vizet, Ă©s add hozzĂĄ a bĂĄrĂĄnyhĂșst. FƑzd közepes lĂĄngon, mĂ­g a hĂșs meg nem puhul, körĂŒlbelĂŒl 45-60 percig.

    A hosszĂș fƑzĂ©s sorĂĄn a hĂșsbĂłl kioldĂłdnak az Ă­zek, ezĂ©rt Ă©rdemes lassĂș tƱzön fƑzni.

    3

    Közben a fokhagymåt håmozd meg, a gyömbért reszeld le, a chili paprikåt szeleteld fel, és a lime-ot vågd félbe.

    A friss gyömbĂ©r Ă©s a lime biztosĂ­tja a friss, citrusos Ă­zeket, amelyek remekĂŒl kiegĂ©szĂ­tik a bĂĄrĂĄnyt.

    4

    A hĂșs fƑzĂ©se közben add hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt, fokhagymĂĄt, koriander port Ă©s kumint a leveshez.

    Ha szeretnĂ©d, mĂ©g egy kevĂ©s friss korianderlevelet is hozzĂĄadhatsz az Ă­zesĂ­tĂ©shez a fƑzĂ©s vĂ©gĂ©n.

    5

    MiutĂĄn a hĂșs megpuhult, a leveshez add hozzĂĄ a friss koriandert, a lime levĂ©t, valamint a szeletelt zöld chilit. Keverd jĂłl össze, Ă©s hagyd, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek mĂ©g 5-10 percig.

    A koriander Ă©s lime friss, pikĂĄns Ă­ze igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ© teszi a levest.

    6

    A kész levest tålald frissen, ízlés szerint több lime szelettel és korianderrel díszítve.

    A lime és koriander az ételt valóban frissé és ínycsiklandóvå teszi, így ne hagyd ki!