Paye korianderrel, friss lime szeletekkel és zöld chilivel tálalva

Paye korianderrel

A Paye egy hagyományos indiai leves, amelyet bárányhúsból készítenek. Az étel gazdag fűszerekkel, mint a koriander, gyömbér és kurkuma, amelyeket az ételben az ízek tökéletes összehangolásával hozzák ki. A koriander és lime hozzáadásával a leves friss, pikáns íze kiemelkedő, miközben a bárányhús szaftos és omlós marad. A Paye története az indiai gasztronómia egy különleges részét képezi, és sokféleképpen variálható, az étel eredetileg Dél-Indiából származik, ahol gyakran az egész család együtt élvezi ezt a fűszeres ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Bárány lábszár
1500 ml Víz
5 gerezd Fokhagyma
30 g Gyömbér
1 tk. Koriander por
10 g Friss koriander
1 tk. Kummin
1 tk.
1 db Friss lime
2 db Zöld chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárány lábszárakat alaposan tisztítsd meg, majd vágd nagyobb darabokra.

    A bárány húsát érdemes egy kicsit pihentetni, hogy a felesleges víz eltávozzon belőle főzés előtt.

    2

    Egy nagy fazékban forralj vizet, és add hozzá a bárányhúst. Főzd közepes lángon, míg a hús meg nem puhul, körülbelül 45-60 percig.

    A hosszú főzés során a húsból kioldódnak az ízek, ezért érdemes lassú tűzön főzni.

    3

    Közben a fokhagymát hámozd meg, a gyömbért reszeld le, a chili paprikát szeleteld fel, és a lime-ot vágd félbe.

    A friss gyömbér és a lime biztosítja a friss, citrusos ízeket, amelyek remekül kiegészítik a bárányt.

    4

    A hús főzése közben add hozzá a reszelt gyömbért, fokhagymát, koriander port és kumint a leveshez.

    Ha szeretnéd, még egy kevés friss korianderlevelet is hozzáadhatsz az ízesítéshez a főzés végén.

    5

    Miután a hús megpuhult, a leveshez add hozzá a friss koriandert, a lime levét, valamint a szeletelt zöld chilit. Keverd jól össze, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek még 5-10 percig.

    A koriander és lime friss, pikáns íze igazán különlegessé teszi a levest.

    6

    A kész levest tálald frissen, ízlés szerint több lime szelettel és korianderrel díszítve.

    A lime és koriander az ételt valóban frissé és ínycsiklandóvá teszi, így ne hagyd ki!