A bárány lábszárakat alaposan tisztítsd meg, majd vágd nagyobb darabokra.
A bárány húsát érdemes egy kicsit pihentetni, hogy a felesleges víz eltávozzon belőle főzés előtt.
Egy nagy fazékban forralj vizet, és add hozzá a bárányhúst. Főzd közepes lángon, míg a hús meg nem puhul, körülbelül 45-60 percig.
A hosszú főzés során a húsból kioldódnak az ízek, ezért érdemes lassú tűzön főzni.
Közben a fokhagymát hámozd meg, a gyömbért reszeld le, a chili paprikát szeleteld fel, és a lime-ot vágd félbe.
A friss gyömbér és a lime biztosítja a friss, citrusos ízeket, amelyek remekül kiegészítik a bárányt.
A hús főzése közben add hozzá a reszelt gyömbért, fokhagymát, koriander port és kumint a leveshez.
Ha szeretnéd, még egy kevés friss korianderlevelet is hozzáadhatsz az ízesítéshez a főzés végén.
Miután a hús megpuhult, a leveshez add hozzá a friss koriandert, a lime levét, valamint a szeletelt zöld chilit. Keverd jól össze, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek még 5-10 percig.
A koriander és lime friss, pikáns íze igazán különlegessé teszi a levest.
A kész levest tálald frissen, ízlés szerint több lime szelettel és korianderrel díszítve.
A lime és koriander az ételt valóban frissé és ínycsiklandóvá teszi, így ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.