Pé de moleque sƱrített tejjel, mogyoróval díszítve

Pé de moleque sƱrített tejjel

A pĂ© de moleque egy hagyomĂĄnyos brazil Ă©dessĂ©g, amelyet pörkölt mogyorĂłbĂłl Ă©s karamellĂĄs sƱrĂ­tett tejbƑl kĂ©szĂ­tenek. Eredetileg az afrikai rabszolgĂĄk hoztĂĄk a recepteket BrazĂ­liĂĄba, Ă©s azĂłta a helyi konyha egyik legismertebb Ă©dessĂ©ge lett. Az Ă©dessĂ©g neve \"pĂ© de moleque\", ami \"gyerek lĂĄba\"-kĂ©nt fordĂ­thatĂł, a ropogĂłs, karamellĂĄs Ă©dessĂ©g aprĂł darabjaira utalva. A sƱrĂ­tett tej Ă©s a mogyorĂł gazdag, Ă©des Ă­ze tökĂ©letes egy dĂ©lutĂĄni nasihoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g Mogyoró
⭕ 150 g Barna cukor
⭕ 200 g SƱrĂ­tett tej
⭕ 50 g Vaj
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A mogyorĂłt tisztĂ­tsd meg, majd egy serpenyƑben, közepes lĂĄngon pirĂ­tsd meg aranybarnĂĄra.

    A mogyorĂłt figyeld folyamatosan, hogy ne Ă©gjen meg. Ha tĂșl intenzĂ­v a hƑ, csökkentsd a lĂĄngot.

    2

    A barna cukrot Ă©s a sƱrĂ­tett tejet egy serpenyƑben, közepes lĂĄngon olvaszd össze, majd keverd folyamatosan, amĂ­g sima, homogĂ©n masszĂĄt kapsz.

    A folyamatos keverĂ©s segĂ­t elkerĂŒlni a cukor leĂ©gĂ©sĂ©t, Ă­gy ne hagyd abba a keverĂ©st!

    3

    Add hozzå a vajat és egy csipet sót, majd folytasd a keverést, amíg a vaj teljesen felolvad.

    A vaj hozzåadåsåval az édesség krémesebb és gazdagabb ízƱ lesz.

    4

    A pörkölt mogyorót keverd a karamellås masszåba, és add hozzå, majd folyamatosan keverd, hogy minden mogyoró jól bevonódjon.

    A mogyorókat apróra törheted, ha kisebb darabokat szeretnél a pé de moleque-ban, vagy hagyhatod egészben is.

    5

    Az egész masszåt öntsd egy olajozott formåba, és hagyd kihƱlni. Amikor megszilårdul, vågd fel kis kockåkra.

    Az edényt olajozd meg, hogy könnyen eltåvolíthasd a kész édességet.