Pé de moleque sűrített tejjel, mogyoróval díszítve

Pé de moleque sűrített tejjel

A pé de moleque egy hagyományos brazil édesség, amelyet pörkölt mogyoróból és karamellás sűrített tejből készítenek. Eredetileg az afrikai rabszolgák hozták a recepteket Brazíliába, és azóta a helyi konyha egyik legismertebb édessége lett. Az édesség neve \"pé de moleque\", ami \"gyerek lába\"-ként fordítható, a ropogós, karamellás édesség apró darabjaira utalva. A sűrített tej és a mogyoró gazdag, édes íze tökéletes egy délutáni nasihoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Mogyoró
150 g Barna cukor
200 g Sűrített tej
50 g Vaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mogyorót tisztítsd meg, majd egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg aranybarnára.

    A mogyorót figyeld folyamatosan, hogy ne égjen meg. Ha túl intenzív a hő, csökkentsd a lángot.

    2

    A barna cukrot és a sűrített tejet egy serpenyőben, közepes lángon olvaszd össze, majd keverd folyamatosan, amíg sima, homogén masszát kapsz.

    A folyamatos keverés segít elkerülni a cukor leégését, így ne hagyd abba a keverést!

    3

    Add hozzá a vajat és egy csipet sót, majd folytasd a keverést, amíg a vaj teljesen felolvad.

    A vaj hozzáadásával az édesség krémesebb és gazdagabb ízű lesz.

    4

    A pörkölt mogyorót keverd a karamellás masszába, és add hozzá, majd folyamatosan keverd, hogy minden mogyoró jól bevonódjon.

    A mogyorókat apróra törheted, ha kisebb darabokat szeretnél a pé de moleque-ban, vagy hagyhatod egészben is.

    5

    Az egész masszát öntsd egy olajozott formába, és hagyd kihűlni. Amikor megszilárdul, vágd fel kis kockákra.

    Az edényt olajozd meg, hogy könnyen eltávolíthasd a kész édességet.