A mogyorót tisztítsd meg, majd egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg aranybarnára.
A mogyorót figyeld folyamatosan, hogy ne égjen meg. Ha túl intenzív a hő, csökkentsd a lángot.
A barna cukrot és a sűrített tejet egy serpenyőben, közepes lángon olvaszd össze, majd keverd folyamatosan, amíg sima, homogén masszát kapsz.
A folyamatos keverés segít elkerülni a cukor leégését, így ne hagyd abba a keverést!
Add hozzá a vajat és egy csipet sót, majd folytasd a keverést, amíg a vaj teljesen felolvad.
A vaj hozzáadásával az édesség krémesebb és gazdagabb ízű lesz.
A pörkölt mogyorót keverd a karamellás masszába, és add hozzá, majd folyamatosan keverd, hogy minden mogyoró jól bevonódjon.
A mogyorókat apróra törheted, ha kisebb darabokat szeretnél a pé de moleque-ban, vagy hagyhatod egészben is.
Az egész masszát öntsd egy olajozott formába, és hagyd kihűlni. Amikor megszilárdul, vágd fel kis kockákra.
Az edényt olajozd meg, hogy könnyen eltávolíthasd a kész édességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.