Peanut chutney, földimogyoróval, kókuszreszelékkel és friss korianderrel díszítve

Peanut chutney

A peanut chutney egy hagyományos indiai étel, amelyet különféle zöldségekkel, chutney-kkal és fűszerekkel szolgálnak fel. A földimogyoró az alapja, és a tamarind pép és a friss koriander adja meg a savanykás és friss ízt. Ez a chutney tökéletes választás vegetáriánus étkezésekhez, és jól illik különböző indiai ételekhez, mint a dosai, idli vagy akár curry-k.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Földimogyoró
50 g Kókuszreszelék
1 tk. Friss koriander
1 tk. Tamarind pép
1 db Zöld chili
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 ek. Lime lé
1 csipet
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Mustármag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A földimogyorót egy száraz serpenyőben pirítsuk meg közepes lángon 5-7 percig, amíg enyhén aranybarna színt kap.

    A mogyorót folyamatosan kevergetve pirítsuk, hogy egyenletesen süljön meg, és ne égjen meg.

    2

    A pirított mogyorót hagyjuk kihűlni, majd egy konyhai robotgépbe tesszük, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, friss koriandert, tamarind pépet, zöld chilit, fokhagymát és gyömbért.

    A tamarind pép savanykás ízt ad a chutney-nak, ami jól kiegyensúlyozza a mogyoró édességét.

    3

    A hozzávalókat turmixoljuk sima, krémes állagúra, majd adjunk hozzá lime levet és egy csipet sót, és keverjük tovább, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrű lenne a chutney, egy kis vízzel hígíthatjuk, hogy könnyebben kenhető legyen.

    4

    A chutney-t tálalás előtt egy tálba öntjük és félretesszük.

    Tálalás előtt érdemes a chutney-t 15-20 percig pihenni hagyni, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    5

    A chutney-t olívaolajjal és mustármaggal díszítjük. A mustármagot egy serpenyőben melegítsük meg, amíg pattogni kezd, majd öntsük a chutney tetejére.