A földimogyorót egy száraz serpenyőben pirítsuk meg közepes lángon 5-7 percig, amíg enyhén aranybarna színt kap.
A mogyorót folyamatosan kevergetve pirítsuk, hogy egyenletesen süljön meg, és ne égjen meg.
A pirított mogyorót hagyjuk kihűlni, majd egy konyhai robotgépbe tesszük, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, friss koriandert, tamarind pépet, zöld chilit, fokhagymát és gyömbért.
A tamarind pép savanykás ízt ad a chutney-nak, ami jól kiegyensúlyozza a mogyoró édességét.
A hozzávalókat turmixoljuk sima, krémes állagúra, majd adjunk hozzá lime levet és egy csipet sót, és keverjük tovább, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl sűrű lenne a chutney, egy kis vízzel hígíthatjuk, hogy könnyebben kenhető legyen.
A chutney-t tálalás előtt egy tálba öntjük és félretesszük.
Tálalás előtt érdemes a chutney-t 15-20 percig pihenni hagyni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A chutney-t olívaolajjal és mustármaggal díszítjük. A mustármagot egy serpenyőben melegítsük meg, amíg pattogni kezd, majd öntsük a chutney tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.