Pekándiós fánk tálalva

Pekándiós fánk

A pekándiós fánk egy különleges desszert, amely a pekándió gazdag, diós ízvilágát és a méz természetes édességét ötvözi. A fánk tésztájában finoman ropogó pekándiódarabok találhatók, míg a mézes bevonat selymesen puhává teszi az édességet. Tökéletes választás egy elegáns desszertként vagy egy ünnepi alkalomra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
80 g Cukor
5 g
10 g Sütőpor
200 ml Tej
2 db Tojás
50 g Vaj
5 ml Vaníliakivonat
100 g Pekándió
50 ml Méz
50 g Porcukor
500 ml Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport.

    Győződj meg róla, hogy a sütőpor friss, hogy a fánkok szépen megemelkedjenek.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat.

    A tojásokat verd fel alaposan, hogy a fánkok könnyebbek legyenek.

    3

    Lassan keverd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd óvatosan forgasd bele az apróra tört pekándiót.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a fánkok kemények lesznek. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    4

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180°C-ra.

    Használj hőmérőt az olaj hőmérsékletének ellenőrzéséhez. Ha nincs hőmérőd, dobj egy kis darab kenyeret az olajba. Ha aranybarnára sül 1 perc alatt, akkor jó a hőmérséklet.

    5

    Kanállal adagolj kis fánkgolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 3-4 perc alatt, néha megforgatva.

    Ne tegyél túl sok fánkot egyszerre az olajba, mert lehűti azt, és a fánkok nem sülnek meg egyenletesen.

    6

    Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok kevésbé lesznek zsírosak.

    7

    Melegítsd fel a mézet, és csorgasd rá a fánkok tetejére, majd szórd meg extra pekándió darabokkal.

    A mézet ne forrald, csak melegítsd fel, hogy könnyebben lehessen csorgatni.

    8

    Tálald frissen, hogy a méz és a pekándió tökéletes harmóniában érvényesüljön.

    A friss fánkok a legfinomabbak, de ha marad, légmentesen záródó edényben tárold.