Pekándiós juharszirupos palacsinta tálalva

Pekándiós juharszirupos palacsinta

A pekándiós juharszirupos palacsinta az amerikai reggelik egyik ikonikus fogása. A juharszirupot eredetileg az őslakos amerikaiak használták, majd az európai telepesek is átvették ezt a természetes édesítőt. A pekándió a dél-amerikai konyha egyik alapvető hozzávalója, amely tökéletesen kiegészíti a juharszirup selymes édességét. A palacsinta ebben az ételben nemcsak egy egyszerű desszert vagy reggeli, hanem egy igazi élvezet, amelyet különleges alkalmakkor is szívesen fogyasztanak. Az enyhén pirított pekándió ropogós textúrát ad, a meleg juharszirupos öntet pedig tökéletesen összehozza az ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
300 ml Tej
100 ml Szódavíz
30 g Vaj
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
80 g Pekándió
150 ml Juharszirup
30 g Barna cukor
1 tk. Vanília kivonat
0.5 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.

    A fahéj opcionális, de nagyon jól passzol a pekándióhoz és a juharsziruphoz.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, a szódavizet, a vanília kivonatot és az olvasztott vajat.

    A szódavíztől a palacsinták még könnyebbek és levegősebbek lesznek.

    3

    Fokozatosan keverd a nedves hozzávalókat a száraz összetevőkhöz, hogy csomómentes palacsintatésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek. Ha maradnak benne apró csomók, az nem baj.

    4

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd egy kevés vajjal kend ki, és süsd ki a palacsintákat, mindkét oldalukat aranybarnára.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát beleteszed. Ha a vaj túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.

    5

    Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a pekándiót 2-3 perc alatt, hogy még intenzívebb íze legyen.

    Vigyázz, hogy a pekándió ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Folyamatosan kevergesd a serpenyőben.

    6

    Egy kis lábosban keverd össze a juharszirupot és a barna cukrot, majd melegítsd fel alacsony lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A barna cukor mélyebb, karamellesebb ízt ad a szirupnak. Ha nincs barna cukrod, használhatsz fehér cukrot is.

    7

    A kész palacsintákat halmozd tányérra, szórd meg a pirított pekándióval, és locsold meg bőségesen a meleg juharszirupos öntettel.

    A palacsintákat tálalás előtt melegen is tarthatod a sütőben.

    8

    Azonnal tálald, esetleg extra pekándióval és egy kevés vajjal a tetején.

    Kínálhatsz mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is.