Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
A fahéj opcionális, de nagyon jól passzol a pekándióhoz és a juharsziruphoz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, a szódavizet, a vanília kivonatot és az olvasztott vajat.
A szódavíztől a palacsinták még könnyebbek és levegősebbek lesznek.
Fokozatosan keverd a nedves hozzávalókat a száraz összetevőkhöz, hogy csomómentes palacsintatésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek. Ha maradnak benne apró csomók, az nem baj.
Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd egy kevés vajjal kend ki, és süsd ki a palacsintákat, mindkét oldalukat aranybarnára.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát beleteszed. Ha a vaj túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a pekándiót 2-3 perc alatt, hogy még intenzívebb íze legyen.
Vigyázz, hogy a pekándió ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Folyamatosan kevergesd a serpenyőben.
Egy kis lábosban keverd össze a juharszirupot és a barna cukrot, majd melegítsd fel alacsony lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A barna cukor mélyebb, karamellesebb ízt ad a szirupnak. Ha nincs barna cukrod, használhatsz fehér cukrot is.
A kész palacsintákat halmozd tányérra, szórd meg a pirított pekándióval, és locsold meg bőségesen a meleg juharszirupos öntettel.
A palacsintákat tálalás előtt melegen is tarthatod a sütőben.
Azonnal tálald, esetleg extra pekándióval és egy kevés vajjal a tetején.
Kínálhatsz mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.