Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
A magas hőfok biztosítja, hogy a tészta ropogós legyen, a sütőpapír pedig megakadályozza a leragadást.
Nyújtsd ki a pizzatésztát, és helyezd a tepsibe. Olajozd meg vékonyan a tészta felületét a ropogós textúra érdekében.
Az olajozás segít a tésztának ropogósra sülni. Használhatsz olívaolajat vagy szezámolajat a kínai ízvilághoz illően.
Kend meg a tésztát hoisin szósszal, ügyelve arra, hogy a széleket szabadon hagyd.
A hoisin szósz nagyon intenzív, ezért ne tegyél belőle túl sokat.
Szórd meg a pizzát reszelt mozzarellával, majd helyezd rá a vékonyra szeletelt pekingi kacsa darabokat.
Ha nincs pekingi kacsád, használhatsz sült kacsamellet is.
Adj hozzá vékonyra vágott újhagymát és uborkacsíkokat a frissesség érdekében.
Az uborkacsíkokat érdemes előre besózni, hogy ne engedjenek levet a pizzán.
Szórd meg szezámmaggal, majd süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.
A szezámmagot enyhén megpiríthatod sütés előtt, hogy intenzívebb legyen az íze.
Sütés után hagyd pihenni pár percig, majd szeleteld fel, és azonnal tálald.
A pihentetés alatt a feltétek ízei jobban összeérnek, és a szeletelés is könnyebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.