Peking Duck Pizza kínai pekingi kacsával és hoisin szósszal

Peking Duck Pizza – Kínai kacsa stílusban

A Peking Duck Pizza egy egyedi újragondolása a híres kínai pekingi kacsának, amely az ázsiai konyha egyik legnépszerűbb fogása. A hoisin szósz és a szezámmagok autentikus ízvilágot kölcsönöznek a pizzának, miközben a pekingi kacsa ízletes és gazdag textúrát ad. Ez a recept tökéletes választás, ha szeretnéd a hagyományos kínai ízeket ötvözni a nyugati pizzakultúrával. Ideális különleges alkalmakra vagy vacsorapartikhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
200 g Pekingi kacsa (előre elkészített, szeletelt)
100 ml Hoisin szósz
150 g Mozzarella sajt
20 g Újhagyma
50 g Uborka (vékony csíkokra vágva)
10 g Szezámmag
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    A magas hőfok biztosítja, hogy a tészta ropogós legyen, a sütőpapír pedig megakadályozza a leragadást.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, és helyezd a tepsibe. Olajozd meg vékonyan a tészta felületét a ropogós textúra érdekében.

    Az olajozás segít a tésztának ropogósra sülni. Használhatsz olívaolajat vagy szezámolajat a kínai ízvilághoz illően.

    3

    Kend meg a tésztát hoisin szósszal, ügyelve arra, hogy a széleket szabadon hagyd.

    A hoisin szósz nagyon intenzív, ezért ne tegyél belőle túl sokat.

    4

    Szórd meg a pizzát reszelt mozzarellával, majd helyezd rá a vékonyra szeletelt pekingi kacsa darabokat.

    Ha nincs pekingi kacsád, használhatsz sült kacsamellet is.

    5

    Adj hozzá vékonyra vágott újhagymát és uborkacsíkokat a frissesség érdekében.

    Az uborkacsíkokat érdemes előre besózni, hogy ne engedjenek levet a pizzán.

    6

    Szórd meg szezámmaggal, majd süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.

    A szezámmagot enyhén megpiríthatod sütés előtt, hogy intenzívebb legyen az íze.

    7

    Sütés után hagyd pihenni pár percig, majd szeleteld fel, és azonnal tálald.

    A pihentetés alatt a feltétek ízei jobban összeérnek, és a szeletelés is könnyebb lesz.