Pelau vegán változatban, színes rizs, zöldségekkel és friss korianderrel tálalva

Pelau vegán változatban

A Pelau egy hagyományos karibi étel, amelyet különböző húsokkal, rizssel és zöldségekkel készítenek. Az étel eredete Trinidadból és Tobagóból származik, és a karibi konyha egyik jellegzetes fogása. A vegán változata ugyanazokat a fűszereket és ízeket tartalmazza, de hús helyett friss zöldségekkel és fűszeres rizs keverékkel készül. A Pelau vegán változata gazdag, ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás minden vegetáriánus vagy vegán étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Basmati rizs
500 ml Zöldség alaplé
2 ek. Kókuszolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Sárgarépa
100 g Zöldborsó
2 db Paradicsom
1 tk. Kömény
1 csokor Koriander
0.5 tk. Chili por
0.5 tk. Füstölt paprika
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan öblítsd le, majd tedd félre.

    A rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy a kemikáliák eltűnjenek, és a rizs ne legyen ragacsos.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát 2-3 percig.

    Alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd a fokhagymát, hogy elkerüld a megégést.

    3

    Add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót, és pirítsd őket még 5-6 percig, amíg kicsit megpuhulnak.

    A sárgarépát apróra vágva gyorsabban megpuhul, de ha nagyobb darabokban tetszik, akkor is jó lesz.

    4

    A paradicsomot vágd apróra, és add hozzá a serpenyőhöz a fűszerekkel (kömény, chili por, füstölt paprika). Keverd jól össze, és főzd további 5 percig.

    A paradicsomot először pépesítheted, hogy sűrűbb szószt kapj, vagy darabosabbra hagyhatod.

    5

    Öntsd hozzá a zöldség alaplevet és a rizst, és forrald fel.

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és hagyd, hogy a rizs lassan felszívja az ízes levet.

    6

    Fedd le, és főzd a rizst 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A rizs ne legyen túl főzve, érdemes időnként ellenőrizni, hogy ne ragadjon le.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és facsard rá a lime levét.

    A lime frissessége kiválóan kiegészíti a fűszeres rizst, és extra friss ízt ad.