A basmati rizst alaposan öblítsd le, majd tedd félre.
A rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy a kemikáliák eltűnjenek, és a rizs ne legyen ragacsos.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát 2-3 percig.
Alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd a fokhagymát, hogy elkerüld a megégést.
Add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót, és pirítsd őket még 5-6 percig, amíg kicsit megpuhulnak.
A sárgarépát apróra vágva gyorsabban megpuhul, de ha nagyobb darabokban tetszik, akkor is jó lesz.
A paradicsomot vágd apróra, és add hozzá a serpenyőhöz a fűszerekkel (kömény, chili por, füstölt paprika). Keverd jól össze, és főzd további 5 percig.
A paradicsomot először pépesítheted, hogy sűrűbb szószt kapj, vagy darabosabbra hagyhatod.
Öntsd hozzá a zöldség alaplevet és a rizst, és forrald fel.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és hagyd, hogy a rizs lassan felszívja az ízes levet.
Fedd le, és főzd a rizst 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.
A rizs ne legyen túl főzve, érdemes időnként ellenőrizni, hogy ne ragadjon le.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és facsard rá a lime levét.
A lime frissessége kiválóan kiegészíti a fűszeres rizst, és extra friss ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.