A halbőrt alaposan tisztítsd meg, majd apróra vágd. A halhúst pürésítsd le, és a fokhagymát finomra vágva add hozzá.
A halbőr előkészítése fontos, hogy ne maradjon rajta semmi szennyeződés vagy szálka.
Egy tálban keverd össze a halhúst, halbőrt, sót, borsot és cukrot, majd fokozatosan adagold hozzá a tapioka lisztet és a vizet. Jól dolgozd össze a masszát, hogy sima és rugalmas legyen.
A masszát ne dolgozd túl, mert akkor nem lesz elég puha és lágy a pempek.
A kész masszából formázz kis golyókat vagy ovális alakú falatkákat. Ha a tészta túl ragadós, nedves kézzel dolgozz vele.
A golyók formázása előtt érdemes vizes kézzel dolgozni, hogy elkerüld a tészta ragadását.
Egy nagy lábasban forralj vizet, majd tedd bele a pempekeket. Főzd őket 5-7 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ha a pempekek feljöttek a víz tetejére, az azt jelzi, hogy elkészültek és kiemelhetők.
Miután a pempekek készre főttek, szedd ki őket, és hagyd őket kissé hűlni. Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg a pempekeket, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.
A pempekek akkor lesznek igazán finomak, ha a külső réteg ropogós, de a belseje még puha.
Tálald a pempeket friss zöldségekkel vagy chili szósszal, és fogyaszd őket melegen.
A pempekek mellé kínálhatsz édes chili szószt vagy friss uborkát, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.