Pempek kulit, halválasztékok halbőrrel, ropogósra sütve

Pempek kulit (halbőrrel)

A pempek egy hagyományos indonéz étel, amelynek számos változata létezik, és az egyik legérdekesebb verziója a halbőrrel készült pempek. A pempek kulit különleges ízvilágot ad a falatkákhoz, mivel a halbőr extra textúrát és gazdag ízt biztosít. Ezt az ételt gyakran készítik ünnepi alkalmakkor, de minden nap is előszeretettel fogyasztják. A ropogós külseje és a lágy belseje ideálissá teszi snackekhez vagy főétkezésekhez egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Halhús
200 g Tapioka liszt
100 g Halbőr
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Cukor
100 ml Víz
500 ml Olaj (fritőzéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halbőrt alaposan tisztítsd meg, majd apróra vágd. A halhúst pürésítsd le, és a fokhagymát finomra vágva add hozzá.

    A halbőr előkészítése fontos, hogy ne maradjon rajta semmi szennyeződés vagy szálka.

    2

    Egy tálban keverd össze a halhúst, halbőrt, sót, borsot és cukrot, majd fokozatosan adagold hozzá a tapioka lisztet és a vizet. Jól dolgozd össze a masszát, hogy sima és rugalmas legyen.

    A masszát ne dolgozd túl, mert akkor nem lesz elég puha és lágy a pempek.

    3

    A kész masszából formázz kis golyókat vagy ovális alakú falatkákat. Ha a tészta túl ragadós, nedves kézzel dolgozz vele.

    A golyók formázása előtt érdemes vizes kézzel dolgozni, hogy elkerüld a tészta ragadását.

    4

    Egy nagy lábasban forralj vizet, majd tedd bele a pempekeket. Főzd őket 5-7 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    Ha a pempekek feljöttek a víz tetejére, az azt jelzi, hogy elkészültek és kiemelhetők.

    5

    Miután a pempekek készre főttek, szedd ki őket, és hagyd őket kissé hűlni. Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg a pempekeket, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.

    A pempekek akkor lesznek igazán finomak, ha a külső réteg ropogós, de a belseje még puha.

    6

    Tálald a pempeket friss zöldségekkel vagy chili szósszal, és fogyaszd őket melegen.

    A pempekek mellé kínálhatsz édes chili szószt vagy friss uborkát, hogy még ínycsiklandóbb legyen.