A rákot pürésítsd vagy apróra vágd fel, majd tedd félre.
Ha nem szeretnéd teljesen pürésíteni a rákot, hagyhatod darabosra is, hogy textúrája megmaradjon.
A hagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra. Egy serpenyőben egy evőkanál olajon pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet, és keserű ízt adhat az ételnek.
Egy nagy tálban keverd össze a pürésített rákot, a tápiókalisztet, rizslisztet, tojást, sót, borsot és a pirított hagymát. Adj hozzá vizet apránként, hogy sima, lágy tésztát kapj.
Ne add hozzá az összes vizet egyszerre, hanem fokozatosan, hogy a tészta állaga könnyen alakítható legyen.
Formálj kis gombócokat a tésztából, és forgasd meg őket a rizslisztben, hogy ne ragadjanak össze.
Ha a tészta túl ragacsos, egy kevés rizsliszt segíthet, hogy könnyebben formázható legyen.
A fritőzben vagy egy nagy serpenyőben forrósíts fel bőséges olajat. A rákos golyókat kis adagokban süsd ki, amíg aranybarnák nem lesznek.
A fritőz hőmérséklete körülbelül 170-180°C legyen, hogy a golyók ne süljenek túl gyorsan kívül, miközben belül nyers maradnak.
Miután a pempekek megsültek, szedd ki őket az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A papírtörlő segít abban, hogy a pempekek ne legyenek túl zsírosak.
A sós karamellához olvaszd fel a pálmacukrot egy kis vízzel, add hozzá a tamari szójaszószt, és főzd össze, amíg egy szirupos állagot nem kapsz.
A karamell szirupot folyamatosan keverd, hogy ne égjen le.
A sült pempeket locsold meg a sós karamellával, és tálald melegen.
A sós karamell és a pempek textúrája tökéletes egyensúlyt alkot, ne hagyd ki a karamell öntetet!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.