Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.
A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, hogy az élesztő megfelelően működjön.
A meleg tejet öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd add hozzá a tojást és az olvasztott vajat.
A tej ne legyen túl forró, mert az károsíthatja az élesztőt. Langyos legyen.
Keverd össze az összetevőket, majd dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és homogén nem lesz.
A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas, és elválik az edény falától.
Fedd le a tésztát és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A meleg hely elősegíti a tészta gyorsabb kelését. Használhatsz előmelegített sütőt is (alacsony hőfokon).
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral vagy fánkszaggatóval szaggass ki köröket.
A lisztezés megakadályozza, hogy a tészta leragadjon a felületre.
A kiszaggatott tészták közepébe helyezz egy szelet pepperonit, egy kevés mozzarellát és egy kis adag paradicsomszószt. Szórd meg oregánóval és fokhagymaporral.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor a tészta nehezen záródik, és a töltelék kifolyhat sütés közben.
Hajtsd félbe a tésztát, és óvatosan nyomkodd össze a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A széleket alaposan nyomkodd össze, akár egy villával is segíthetsz.
Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy tésztadarabot dobj bele tesztelésként: ha azonnal feljön a felszínre és enyhén pezseg, az olaj készen áll.
Fontos a megfelelő olajhőmérséklet, hogy a fánkok ne szívjanak túl sok olajat.
Süsd a töltött fánkokat oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Ne süss túl sok fánkot egyszerre, mert az lehűti az olajat, és a fánkok zsírosak lesznek.
Tálald melegen, friss paradicsomszósszal vagy extra sajttal a tetején.
A meleg tálalás fokozza az ízeket és a textúrát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.