Pepperpot kecskehússal, egy gazdag karibi leves zöldségekkel és fűszerekkel

Pepperpot Kecskehússal

A Pepperpot egy hagyományos karibi étel, amelyet a helyi fűszerek és a kecskehús adja a jellegzetes ízt. Az ételt hosszú ideig főzik, hogy a hús teljesen megpuhuljon, miközben a fűszerek és a zöldségek tökéletesen összefonódnak. A karibi konyhában ez az étel gyakran ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra, és rendkívül gazdag, ízes étkezést kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kecskehús (csont nélküli)
2 db Piros paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Habarás (fehér liszt)
1 db Chili
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Curry por
600 ml Zöldségleves alaplé
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehúst vágd kisebb darabokra, hogy gyorsabban átsüljön.

    A friss kecskehús gyorsan átsül, de ügyelj arra, hogy ne legyen túlsült, mert keménnyé válhat.

    2

    A paprikát, hagymát és fokhagymát vágd apróra, a chilit pedig szeleteld fel.

    A chili mennyiségét szabályozhatod az ízlésed szerint – ha szereted a csípőset, használj több chilit.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, paprikát és chilit.

    A zöldségek pirítása nemcsak ízt ad, hanem gazdagítja a leves alapját.

    4

    Add hozzá a kecskehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg barna nem lesz.

    A hús pirítása segít megzárni a rostokat, így a hús szaftosabb marad.

    5

    Ezután add hozzá a curry port, sót, borsot, és keverd jól össze.

    A curry por gazdagítja az étel ízét, így mindenképp érdemes használni, ha szereted az egzotikus ízeket.

    6

    Öntsd rá a zöldségleves alaplét, majd forrald fel, és főzd a húst 40-45 percig, amíg meg nem puhul.

    A hosszú főzés során a hús a fűszereket magába szívja, így gazdag ízeket kap.

    7

    Ha szükséges, adj hozzá habarást (fehér lisztet és egy kis vizet), hogy a leves sűrűsödjön.

    A habarás segít abban, hogy a leves krémesebb állagú legyen, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sűrű.

    8

    Tálald a kész pepperpotot friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze tökéletesen illik a gazdag, fűszeres leveshez.