A kecskehúst vágd kisebb darabokra, hogy gyorsabban átsüljön.
A friss kecskehús gyorsan átsül, de ügyelj arra, hogy ne legyen túlsült, mert keménnyé válhat.
A paprikát, hagymát és fokhagymát vágd apróra, a chilit pedig szeleteld fel.
A chili mennyiségét szabályozhatod az ízlésed szerint – ha szereted a csípőset, használj több chilit.
Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, paprikát és chilit.
A zöldségek pirítása nemcsak ízt ad, hanem gazdagítja a leves alapját.
Add hozzá a kecskehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg barna nem lesz.
A hús pirítása segít megzárni a rostokat, így a hús szaftosabb marad.
Ezután add hozzá a curry port, sót, borsot, és keverd jól össze.
A curry por gazdagítja az étel ízét, így mindenképp érdemes használni, ha szereted az egzotikus ízeket.
Öntsd rá a zöldségleves alaplét, majd forrald fel, és főzd a húst 40-45 percig, amíg meg nem puhul.
A hosszú főzés során a hús a fűszereket magába szívja, így gazdag ízeket kap.
Ha szükséges, adj hozzá habarást (fehér lisztet és egy kis vizet), hogy a leves sűrűsödjön.
A habarás segít abban, hogy a leves krémesebb állagú legyen, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sűrű.
Tálald a kész pepperpotot friss korianderrel díszítve.
A koriander friss íze tökéletesen illik a gazdag, fűszeres leveshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.