A bazsalikomleveleket mosd meg hideg víz alatt, majd papírtörlővel óvatosan itasd le róluk a vizet. Az avokádót félbevágva magozd ki, és kanalazd ki a húsát.
Az érett avokádót könnyen ki tudod kanalazni, ha enyhén puha a héja alatt, de nem túl lágy.
A kesudiót száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsd aranybarnára, majd hagyd kihűlni. Ez fokozza az ízét és textúrát ad a pestónak.
Ne hagyd felügyelet nélkül a kesudiót, mert gyorsan megéghet – rázogasd gyakran a serpenyőt.
Tedd az avokádóhúst, bazsalikomot, pirított kesudiót, fokhagymát, parmezánt és sót aprítóba. Turmixold, miközben fokozatosan hozzáadod az olívaolajat.
Az olajat lassan adagolva krémesebb állagot kapsz, és könnyebb lesz szabályozni a sűrűséget.
Ha a pesto krémesre keveredett, ízesítsd frissen facsart lime lével. Ez felfrissíti az avokádó ízét és megelőzi a barnulást is.
A lime savassága frissen tartja az avokádót – ezt mindig csak a végén add hozzá, amikor kész a keverék.
Az elkészült pestót töltsd tiszta, zárható üvegbe. Felhasználás előtt tárold hűtőben, és fogyaszd 2 napon belül.
A pesto tetejére önts egy kevés olívaolajat, hogy elzárja a levegőt – így tovább friss marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.