Avokádós pesto lime-mal üvegben, friss hozzávalókkal körülvéve tálalva

Pesto avokádóval és lime-mal

A hagyományos olasz pesto újragondolt változata ez a lime-os, avokádóval készült verzió, amely különösen népszerű az egészségtudatos és friss ízek kedvelői körében. Az avokádó selymes, semleges textúrája tökéletes alapként szolgál a zöldfűszerek és a savanykás lime számára. Ahogy a hozzávalók turmixolása során összeérnek, az élénkzöld szín és a citrusos illat már sejteti a végeredmény frissességét. A recept technikai titka az avokádó gyors feldolgozása – ha túl sokáig áll, oxidálódik és barnulni kezd. A lime lé ezt segít megelőzni, így a pesto nemcsak ízében, hanem látványban is tökéletes lesz. Tökéletes választás könnyű tésztákhoz, grillezett zöldségekhez, vagy akár pirítósra kenve egy gyors és tápláló snackként is megállja a helyét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Érett avokádó
30 g Friss bazsalikomlevél
40 g Kesudió
40 g Parmezán sajt
1 db Fokhagyma
80 ml Olívaolaj
1 ek. Lime lé
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bazsalikomleveleket mosd meg hideg víz alatt, majd papírtörlővel óvatosan itasd le róluk a vizet. Az avokádót félbevágva magozd ki, és kanalazd ki a húsát.

    Az érett avokádót könnyen ki tudod kanalazni, ha enyhén puha a héja alatt, de nem túl lágy.

    2

    A kesudiót száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsd aranybarnára, majd hagyd kihűlni. Ez fokozza az ízét és textúrát ad a pestónak.

    Ne hagyd felügyelet nélkül a kesudiót, mert gyorsan megéghet – rázogasd gyakran a serpenyőt.

    3

    Tedd az avokádóhúst, bazsalikomot, pirított kesudiót, fokhagymát, parmezánt és sót aprítóba. Turmixold, miközben fokozatosan hozzáadod az olívaolajat.

    Az olajat lassan adagolva krémesebb állagot kapsz, és könnyebb lesz szabályozni a sűrűséget.

    4

    Ha a pesto krémesre keveredett, ízesítsd frissen facsart lime lével. Ez felfrissíti az avokádó ízét és megelőzi a barnulást is.

    A lime savassága frissen tartja az avokádót – ezt mindig csak a végén add hozzá, amikor kész a keverék.

    5

    Az elkészült pestót töltsd tiszta, zárható üvegbe. Felhasználás előtt tárold hűtőben, és fogyaszd 2 napon belül.

    A pesto tetejére önts egy kevés olívaolajat, hogy elzárja a levegőt – így tovább friss marad.