Pesto dióval és pecorino sajttal, tálban tésztával

Pesto dióval és pecorino sajttal

A pesto a hagyományos olasz konyha egyik legismertebb étele, amelyet gyakran készítenek friss bazsalikommal és olívaolajjal. A dióval készült változata új ízeket ad a klasszikus pesto receptnek, miközben gazdag textúrát biztosít. A pecorino sajt hozzáadása még intenzívebbé teszi a pesto ízét. Ez a változat egy tökéletes kiegészítője lehet tésztáknak, szendvicseknek vagy akár salátáknak is. A dió és a sajt közötti egyensúly igazi ínycsiklandó élményt biztosít. A pesto gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és frissen tálalva a legfinomabb!

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Friss bazsalikom
50 g Dió
40 g Pecorino sajt
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bazsalikom leveleket alaposan mosd meg, majd tedd őket egy nagy tálba. A diót is tedd a tálba, és apróbb darabokra törj egy mozsárban vagy egy konyhai robotgéppel.

    A bazsalikom leveleket először szárítsd meg, hogy elkerüld a víz hatását a pesto textúrájára!

    2

    Tedd a diót és a bazsalikomot a robotgépbe, és aprítsd össze. Add hozzá a fokhagymát is, és folytasd a darálást, amíg az alapanyagok össze nem keverednek.

    Ne dolgozd túl sokáig, hogy megőrizzük a pesto frissességét és textúráját!

    3

    Reszeld le a pecorino sajtot, majd add hozzá a pesto alaphoz. Keverd össze alaposan, majd lassan öntsd hozzá az olívaolajat.

    Ha sűrűnek találod a pestót, adj hozzá még egy kevés olívaolajat, hogy a kívánt állagot elérd.

    4

    Keverd össze az összes hozzávalót, amíg sima, krémes állagot kapsz. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítsd.

    A borsot mindig frissen őröld, hogy intenzívebb ízt adjon a pestonak!

    5

    Tálald a pestót friss tésztával, vagy használd szendvicsekhez, vagy akár grillezett zöldségekkel is.

    A pesto remekül illik tésztákhoz, de pirított kenyérrel és friss paradicsommal is tökéletes!