A bazsalikom leveleket alaposan mosd meg, majd tedd őket egy nagy tálba. A diót is tedd a tálba, és apróbb darabokra törj egy mozsárban vagy egy konyhai robotgéppel.
A bazsalikom leveleket először szárítsd meg, hogy elkerüld a víz hatását a pesto textúrájára!
Tedd a diót és a bazsalikomot a robotgépbe, és aprítsd össze. Add hozzá a fokhagymát is, és folytasd a darálást, amíg az alapanyagok össze nem keverednek.
Ne dolgozd túl sokáig, hogy megőrizzük a pesto frissességét és textúráját!
Reszeld le a pecorino sajtot, majd add hozzá a pesto alaphoz. Keverd össze alaposan, majd lassan öntsd hozzá az olívaolajat.
Ha sűrűnek találod a pestót, adj hozzá még egy kevés olívaolajat, hogy a kívánt állagot elérd.
Keverd össze az összes hozzávalót, amíg sima, krémes állagot kapsz. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítsd.
A borsot mindig frissen őröld, hogy intenzívebb ízt adjon a pestonak!
Tálald a pestót friss tésztával, vagy használd szendvicsekhez, vagy akár grillezett zöldségekkel is.
A pesto remekül illik tésztákhoz, de pirított kenyérrel és friss paradicsommal is tökéletes!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.