A koriandert alaposan megmossuk, és a leveleket leszedjük.
A koriandert frissen használjuk, hogy a pesto íze gazdag és friss legyen.
A földimogyorót egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, hogy még intenzívebb ízt adjon a pestonak.
A földimogyorót csak egy-két percig pirítsuk, hogy ne égjen meg, és megőrizzük az ízét.
A fokhagymát apróra vágjuk, és a korianderrel, pirított földimogyoróval, parmezán sajttal, lime levével, sóval és borssal egy turmixgépbe helyezzük.
A parmezán sajt finomra reszelt legyen, hogy könnyen keveredjen a pesto alapjába.
A turmixgépet beindítjük, és fokozatosan hozzáadjuk az olívaolajat, amíg a pesto sűrű, krémes állagot nem kap.
Ha a pesto túl sűrű, egy kevés olívaolajjal hígíthatjuk.
Az elkészült pestót tálba öntjük, és tálalás előtt egy csipet sóval és friss borssal ízesítjük.
A pesto ízét mindig a végén ellenőrizzük, és szükség esetén utánaízesítünk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.