Pesto korianderrel és földimogyoróval frissen tálalva

Pesto korianderrel és földimogyoróval

A pesto eredetileg olasz étel, de az idők során számos változata született. A koriander és földimogyoró kombinációja különlegessé teszi ezt a változatot, amely gazdag ízvilágot ad a tésztáknak, kenyereknek és salátáknak. Ez a pesto tökéletes választás azoknak, akik valami újra vágynak a klasszikus pesto helyett, és szeretnék felfedezni a fűszeres, mogyorós ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csokor Friss koriander
50 g Földimogyoró
100 ml Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
30 g Parmezán sajt
1 ek. Lime lé
0.5 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A koriandert alaposan megmossuk, és a leveleket leszedjük.

    A koriandert frissen használjuk, hogy a pesto íze gazdag és friss legyen.

    2

    A földimogyorót egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, hogy még intenzívebb ízt adjon a pestonak.

    A földimogyorót csak egy-két percig pirítsuk, hogy ne égjen meg, és megőrizzük az ízét.

    3

    A fokhagymát apróra vágjuk, és a korianderrel, pirított földimogyoróval, parmezán sajttal, lime levével, sóval és borssal egy turmixgépbe helyezzük.

    A parmezán sajt finomra reszelt legyen, hogy könnyen keveredjen a pesto alapjába.

    4

    A turmixgépet beindítjük, és fokozatosan hozzáadjuk az olívaolajat, amíg a pesto sűrű, krémes állagot nem kap.

    Ha a pesto túl sűrű, egy kevés olívaolajjal hígíthatjuk.

    5

    Az elkészült pestót tálba öntjük, és tálalás előtt egy csipet sóval és friss borssal ízesítjük.

    A pesto ízét mindig a végén ellenőrizzük, és szükség esetén utánaízesítünk.