A petrezselymet alaposan mosd meg, és szárítsd meg.
A friss petrezselyemleveleket gyengéden szárítsd meg, hogy ne veszítsenek túl sok ízt a víztől.
A mandulát egy száraz serpenyőben pirítsd meg enyhén, hogy még jobban kiemeld az ízét.
Ne pirítsd túl sokáig a mandulát, mert könnyen megéghet. Csak enyhén aranybarna legyen.
A fokhagymát hámozd meg, és vágd apróra.
A fokhagymát apróra vágva könnyebben eloszlik a pesto-ban, de ha gyorsítani akarsz, használhatsz fokhagymanyomót.
A petrezselymet, mandulát, fokhagymát és a parmezán sajtot tedd egy turmixgépbe vagy mozsárba.
A mozsárban való elkészítés sokkal autentikusabb, és a pesto textúrája is gazdagabb lesz.
Adj hozzá a keverékhez olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd turmixold vagy törj össze, amíg sima pasztát nem kapsz.
Ha túl sűrűnek találod, adhatsz hozzá még egy kis olívaolajat vagy citromlevet.
Az elkészült pestót tálald friss tésztával, salátával, vagy kenheted pirítósra.
Ez a pesto remekül illik pörkölt zöldségekhez, grillezett húsokhoz, vagy egyszerűen egy gyors tésztaételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.