Petrezselymes pesto mandulával, frissen elkészítve

Pesto petrezselyemmel és mandulával

A pesto egy klasszikus olasz étel, amelyet eredetileg bazsalikommal és fenyőmaggal készítenek. A petrezselymes változat különleges ízt ad a már jól ismert ételnek, míg a mandula finom ropogós textúrát biztosít. Az egyszerűség és a friss összetevők teszik ezt a pestot a tökéletes kiegészítővé egy tésztaételhez vagy salátához. Az olasz konyha egyszerűségének és gazdag ízeinek ötvözése mindig remek választás!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Friss petrezselyem
50 g Mandula
2 gerezd Fokhagyma
50 g Parmezán sajt
100 ml Olívaolaj
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A petrezselymet alaposan mosd meg, és szárítsd meg.

    A friss petrezselyemleveleket gyengéden szárítsd meg, hogy ne veszítsenek túl sok ízt a víztől.

    2

    A mandulát egy száraz serpenyőben pirítsd meg enyhén, hogy még jobban kiemeld az ízét.

    Ne pirítsd túl sokáig a mandulát, mert könnyen megéghet. Csak enyhén aranybarna legyen.

    3

    A fokhagymát hámozd meg, és vágd apróra.

    A fokhagymát apróra vágva könnyebben eloszlik a pesto-ban, de ha gyorsítani akarsz, használhatsz fokhagymanyomót.

    4

    A petrezselymet, mandulát, fokhagymát és a parmezán sajtot tedd egy turmixgépbe vagy mozsárba.

    A mozsárban való elkészítés sokkal autentikusabb, és a pesto textúrája is gazdagabb lesz.

    5

    Adj hozzá a keverékhez olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd turmixold vagy törj össze, amíg sima pasztát nem kapsz.

    Ha túl sűrűnek találod, adhatsz hozzá még egy kis olívaolajat vagy citromlevet.

    6

    Az elkészült pestót tálald friss tésztával, salátával, vagy kenheted pirítósra.

    Ez a pesto remekül illik pörkölt zöldségekhez, grillezett húsokhoz, vagy egyszerűen egy gyors tésztaételhez.