Pezsgős gofri tálalva

Pezsgős Gofri

A pezsgős gofri az igazi luxus reggeli vagy desszert, amelyet különleges alkalmakra érdemes elkészíteni. A pezsgő nemcsak egyedülállóan finom aromát ad az ételnek, hanem a buborékoknak köszönhetően extra könnyűvé és levegőssé varázsolja a tésztát. Ezt a receptet gyakran tálalják friss bogyós gyümölcsökkel és tejszínhabbal, így egy tökéletes ünnepi fogás készülhet belőle. Ha egy romantikus reggelivel szeretnél meglepni valakit, vagy egy különleges alkalomra keresel desszertet, ez a recept garantáltan lenyűgözi a vendégeket!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Cukor
2 db Tojás
80 g Vaj
250 ml Pezsgő
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.

    A vajat mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrósítsd túl. A szobahőmérsékletű vaj biztosítja, hogy ne főzze meg a tojásokat a tésztában.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen a tészta.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a pezsgőt. A pezsgő buborékai levegősebbé teszik a gofrit és egy különleges aromát adnak neki.

    Használj száraz pezsgőt a legjobb ízélményért. Ha nincs pezsgőd, szénsavas ásványvízzel is helyettesítheted, de a pezsgő adja a különleges aromát.

    4

    Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!

    A tésztát csak addig keverd, amíg össze nem áll, ne keverd túl, mert a gofri kemény lehet. Egy kis csomó maradhat benne, az nem baj.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő. Ha tapadásmentes bevonatú a gofrisütőd, nem feltétlenül szükséges kikenni, de a biztonság kedvéért érdemes.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ, figyelj rá, hogy szép aranybarna legyen. Ne nyisd ki a gofrisütőt sütés közben, mert a gofri összeeshet.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.

    A rácsra helyezve a gofri alja is szellőzik, így nem ázik el.

    8

    Tálald frissen, porcukorral, tejszínhabbal és bogyós gyümölcsökkel díszítve.

    Azonnal tálald, amíg a gofri még meleg és ropogós. A tejszínhab és a bogyós gyümölcsök tökéletesen kiegészítik a pezsgős gofri ízét.