A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.
A vajat mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrósítsd túl. A szobahőmérsékletű vaj biztosítja, hogy ne főzze meg a tojásokat a tésztában.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen a tészta.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a pezsgőt. A pezsgő buborékai levegősebbé teszik a gofrit és egy különleges aromát adnak neki.
Használj száraz pezsgőt a legjobb ízélményért. Ha nincs pezsgőd, szénsavas ásványvízzel is helyettesítheted, de a pezsgő adja a különleges aromát.
Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!
A tésztát csak addig keverd, amíg össze nem áll, ne keverd túl, mert a gofri kemény lehet. Egy kis csomó maradhat benne, az nem baj.
Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő. Ha tapadásmentes bevonatú a gofrisütőd, nem feltétlenül szükséges kikenni, de a biztonság kedvéért érdemes.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ, figyelj rá, hogy szép aranybarna legyen. Ne nyisd ki a gofrisütőt sütés közben, mert a gofri összeeshet.
Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.
A rácsra helyezve a gofri alja is szellőzik, így nem ázik el.
Tálald frissen, porcukorral, tejszínhabbal és bogyós gyümölcsökkel díszítve.
Azonnal tálald, amíg a gofri még meleg és ropogós. A tejszínhab és a bogyós gyümölcsök tökéletesen kiegészítik a pezsgős gofri ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.