Philly cheesesteak gofri frissen sütve marhahússal, paprikával és provolone sajttal

Philly Cheesesteak Gofri

A Philly Cheesesteak az Egyesült Államok egyik legismertebb szendvicse, amelyet először Philadelphiában készítettek az 1930-as években. Az eredeti receptben szeletelt marhahús, sült paprika, hagyma és olvasztott sajt található egy ropogós szendvicsben. Ebben a változatban ezt a híres kombinációt egy aranybarna, ropogós gofriba zártuk, amely tökéletes harmóniát teremt a húsos, sajtos ízek között. Ha szereted az amerikai street foodot, ezt a sós gofrit mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
150 g Marhahús (vékonyra szeletelve)
50 g Paprika
50 g Hagyma
100 g Provolone sajt
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A paprikát és a hagymát vágd vékony szeletekre, majd egy serpenyőben olívaolajon párold meg őket, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek karamellizálásához adj egy csipet cukrot a serpenyőbe.

    2

    Add hozzá a vékonyra szeletelt marhahúst, és pirítsd meg közepes lángon, amíg teljesen átsül.

    A húst ne süsd túl, mert kiszáradhat. Közepes lángon, gyorsan pirítva marad a legfinomabb.

    3

    A húst és a zöldségeket vedd le a tűzről, majd tartsd melegen.

    A sütőt alacsony hőfokon (kb. 100°C) előmelegítve a húst és a zöldségeket bent tarthatod melegen, amíg a gofri elkészül.

    4

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    Használj átszitált lisztet, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen.

    5

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A tojásokat verd fel habosra, hogy a gofri még könnyebb legyen.

    6

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.

    7

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég meleg, a gofri nem lesz ropogós.

    8

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarna és ropogós.

    9

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd helyezd rá a sült marhahúst és a párolt zöldségeket.

    A gofrikat rácsra helyezve hagyd hűlni, hogy ne ázzanak el.

    10

    Tedd rá a provolone sajtot, és ha szeretnéd, süsd pár percig grill alatt, hogy a sajt megolvadjon.

    Vigyázz, hogy a gofri ne égjen meg a grill alatt! Tartsd szemmel, amíg a sajt megolvad.

    11

    Tálald frissen, opcionálisan egy kevés extra borssal és friss petrezselyemmel megszórva.

    A friss petrezselyem helyett használhatsz snidlinget is a még pikánsabb ízért.