A paprikát és a hagymát vágd vékony szeletekre, majd egy serpenyőben olívaolajon párold meg őket, amíg megpuhulnak.
A zöldségek karamellizálásához adj egy csipet cukrot a serpenyőbe.
Add hozzá a vékonyra szeletelt marhahúst, és pirítsd meg közepes lángon, amíg teljesen átsül.
A húst ne süsd túl, mert kiszáradhat. Közepes lángon, gyorsan pirítva marad a legfinomabb.
A húst és a zöldségeket vedd le a tűzről, majd tartsd melegen.
A sütőt alacsony hőfokon (kb. 100°C) előmelegítve a húst és a zöldségeket bent tarthatod melegen, amíg a gofri elkészül.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.
Használj átszitált lisztet, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.
A tojásokat verd fel habosra, hogy a gofri még könnyebb legyen.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég meleg, a gofri nem lesz ropogós.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarna és ropogós.
A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd helyezd rá a sült marhahúst és a párolt zöldségeket.
A gofrikat rácsra helyezve hagyd hűlni, hogy ne ázzanak el.
Tedd rá a provolone sajtot, és ha szeretnéd, süsd pár percig grill alatt, hogy a sajt megolvadjon.
Vigyázz, hogy a gofri ne égjen meg a grill alatt! Tartsd szemmel, amíg a sajt megolvad.
Tálald frissen, opcionálisan egy kevés extra borssal és friss petrezselyemmel megszórva.
A friss petrezselyem helyett használhatsz snidlinget is a még pikánsabb ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.