A marhacsontokat és a húst mosd meg hideg vízben. Forralj egy nagy fazék vizet, és blansírozd a csontokat 5 percig, majd öblítsd le hideg vízzel. Ez eltávolítja a szennyeződéseket és a habot.
A blansírozás nagyon fontos lépés a tiszta és ízletes leves eléréséhez. Ne hagyd ki!
Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a hagymákat és a gyömbért héjastól, amíg meg nem barnulnak. Ezután hámozd meg őket, és tedd félre.
A pirítás során figyelj, hogy ne égjenek meg a zöldségek, mert keserű ízt adhatnak a levesnek. A sötétbarna szín az ideális.
Egy nagy fazékban forralj fel 3 liter vizet. Add hozzá a csontokat, a húst, a pirított hagymát és gyömbért, a fahéjrudat, a csillagánizst és a szegfűszeget. Lassú tűzön főzd legalább 2-3 órán át, hogy az ízek teljesen kioldódjanak.
Minél tovább főzöd a levest, annál mélyebb és gazdagabb lesz az íze. Ha van időd, akár 4-5 órán át is főzheted.
Közben áztasd be a rizstésztát hideg vízbe 20 percre, majd forralj vizet, és főzd meg a tésztát 3-4 perc alatt. Öblítsd le hideg vízzel, hogy ne tapadjon össze.
A rizstészta típusától függően változhat a főzési idő. Mindig ellenőrizd a csomagoláson található utasításokat.
A levesből szedd ki a csontokat és a húst. A húst szeleteld vékony csíkokra. Szűrd le a levest egy sűrű szűrőn, hogy tiszta alaplevet kapj. Ízesítsd halszósszal, sóval és cukorral.
A halszósz sósságát vedd figyelembe az ízesítésnél. Óvatosan adagold, és kóstold meg többször.
Egy mély tálban helyezz el egy adag rizstésztát, majd a tetejére tegyél vékonyra szeletelt marhahúst. Öntsd rá a forró levest, hogy átmelegítse a húst.
A forró leves enyhén megfőzi a vékonyra szeletelt húst, így a tálaláskor már pont jó állagú lesz.
Tálald friss zöldhagymával, korianderrel és lime-gerezdekkel. Extra ízért adj hozzá csilit vagy szójaszószt.
A Pho Bo íze a friss zöldfűszerektől és a lime-tól lesz igazán különleges. Ne spórolj velük!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.