Pho Bo tálalva

Pho Bo (vietnámi marhahúsleves)

A Pho Bo, Vietnám nemzeti étele, a 20. század elején született, amikor a francia gyarmatosítás alatt a marhahús népszerűvé vált az országban. Ez a leves tökéletesen ötvözi az ázsiai fűszerek gazdag ízvilágát és a francia konyha alapjait. A Pho Bo az utcai árusok ikonikus étele lett, és mára világszerte a vietnámi konyha szimbólumává vált. Az illatos leves alapját az órákig főzött csontleves és a különleges fűszerek adják, amely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 30 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (lábszár vagy lapocka)
1 kg Marhacsont
200 g Rizstészta
2 db Hagyma
50 g Gyömbér
1 db Fahéjrúd
2 db Csillagánizs
5 db Szegfűszeg
30 ml Halszósz
3 szál Zöldhagyma
10 g Friss koriander
1 db Lime
1 tk.
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhacsontokat és a húst mosd meg hideg vízben. Forralj egy nagy fazék vizet, és blansírozd a csontokat 5 percig, majd öblítsd le hideg vízzel. Ez eltávolítja a szennyeződéseket és a habot.

    A blansírozás nagyon fontos lépés a tiszta és ízletes leves eléréséhez. Ne hagyd ki!

    2

    Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a hagymákat és a gyömbért héjastól, amíg meg nem barnulnak. Ezután hámozd meg őket, és tedd félre.

    A pirítás során figyelj, hogy ne égjenek meg a zöldségek, mert keserű ízt adhatnak a levesnek. A sötétbarna szín az ideális.

    3

    Egy nagy fazékban forralj fel 3 liter vizet. Add hozzá a csontokat, a húst, a pirított hagymát és gyömbért, a fahéjrudat, a csillagánizst és a szegfűszeget. Lassú tűzön főzd legalább 2-3 órán át, hogy az ízek teljesen kioldódjanak.

    Minél tovább főzöd a levest, annál mélyebb és gazdagabb lesz az íze. Ha van időd, akár 4-5 órán át is főzheted.

    4

    Közben áztasd be a rizstésztát hideg vízbe 20 percre, majd forralj vizet, és főzd meg a tésztát 3-4 perc alatt. Öblítsd le hideg vízzel, hogy ne tapadjon össze.

    A rizstészta típusától függően változhat a főzési idő. Mindig ellenőrizd a csomagoláson található utasításokat.

    5

    A levesből szedd ki a csontokat és a húst. A húst szeleteld vékony csíkokra. Szűrd le a levest egy sűrű szűrőn, hogy tiszta alaplevet kapj. Ízesítsd halszósszal, sóval és cukorral.

    A halszósz sósságát vedd figyelembe az ízesítésnél. Óvatosan adagold, és kóstold meg többször.

    6

    Egy mély tálban helyezz el egy adag rizstésztát, majd a tetejére tegyél vékonyra szeletelt marhahúst. Öntsd rá a forró levest, hogy átmelegítse a húst.

    A forró leves enyhén megfőzi a vékonyra szeletelt húst, így a tálaláskor már pont jó állagú lesz.

    7

    Tálald friss zöldhagymával, korianderrel és lime-gerezdekkel. Extra ízért adj hozzá csilit vagy szójaszószt.

    A Pho Bo íze a friss zöldfűszerektől és a lime-tól lesz igazán különleges. Ne spórolj velük!