Pho kacsával tálban tálalt kacsás rizstészta leves, friss korianderrel és lime szeletekkel

Pho kacsával

A pho kacsával egy különleges vietnami étel, amely a hagyományos pho leves gazdag ízét ötvözi a kacsa húsának finom, omlós textúrájával. Az étel Vietnamból származik, és az egyik legnépszerűbb és legismertebb étel a vietnami konyhában. A gazdag, fűszeres alaplé és a kacsa kombinációja egy különleges élményt nyújt, amit lime-lal és korianderrel tálalva érdemes élvezni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
250 g Kacsahús
1 db Hagyma
5 cm Gyömbér
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
2 ek. Szójaszósz
1 l Hal alaplé
1 csokor Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsahúst vékony szeletekre vágd, és tedd félre. A hagymát és a gyömbért hámozd meg és szeleteld fel.

    A kacsahús zsírját érdemes lecsöpögtetni, hogy a pho leves ne legyen túl zsíros.

    2

    Egy nagy edényben tedd a hal alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és a szójaszószt. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pho alapléjét alacsony lángon főzd, hogy az összes fűszer és hús íze gazdagodjon.

    3

    Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.

    5

    Tálald a levest a tetején friss, finomra vágott zöldhagymával, korianderrel, lime szeletekkel és a rizstésztával.

    A koriander és lime frissessége adja a pho karakterét, ne hagyd ki őket a tálaláskor!