Piadina sült bárányhússal és fűszeres joghurttal tálalva

Piadina sült bárányhússal és fűszeres joghurttal

A piadina egy hagyományos olasz étel, amelyet főleg az Emilia-Romagna régiójában készítenek. A sült bárányhússal töltött változata különleges ízélményt nyújt, ahol a fűszeres joghurt frissessége és a bárányhús gazdag íze egyesül. A joghurtos öntet és a piadina ropogós, lágy textúrája tökéletesen kiegészítik egymást. Az étel nemcsak ínycsiklandó, hanem tápláló is, így tökéletes választás egy kiadós vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Piadina tészta
300 g Bárányhús (pl. lapocka)
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Rozmaring
1 csipet
1 csipet Bors
150 g Görög joghurt
1 ek. Citromlé
1 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst sózd, borsozd, majd dörzsöld be olívaolajjal. A fokhagymát hámozd meg és apróra vágd. A rozmaringot is aprítsd fel.

    A bárányhúst legalább 30 perccel a sütés előtt vedd ki a hűtőből, hogy egyenletesebben süljön meg.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a bárányhúst minden oldalán, hogy szép aranybarna kérget kapjon. Főzd közepes lángon 10-15 percig, majd vedd le a tűzről és hagyd pihenni 5 percig.

    A pihentetés segít, hogy a hús szaftosabb maradjon. Használj húshőmérőt a tökéletes végeredményért. A közepesen átsült bárány 55-60°C.

    3

    A joghurtot keverd össze a citromlével, köménnyel, sóval és borssal, hogy fűszeres joghurtot kapj.

    A görög joghurt sűrűbb és krémesebb, mint a hagyományos joghurt, ezért ideálisabb választás.

    4

    A piadinát melegítsd meg egy serpenyőben, mindkét oldalát pirítsd meg 1-2 percig, amíg ropogós nem lesz.

    Vigyázz, hogy ne égesd meg a piadinát!

    5

    A bárányhúst szeleteld fel vékony csíkokra, és tálald a piadinában. Kanalazz a fűszeres joghurtból a húsra.

    A vékonyra szeletelt hús könnyebben elfogyasztható a piadinában.

    6

    Hajtsd félbe a piadinát, és tálald azonnal.

    Friss korianderrel is megszórhatod a piadinát tálalás előtt.