A bárányhúst sózd, borsozd, majd dörzsöld be olívaolajjal. A fokhagymát hámozd meg és apróra vágd. A rozmaringot is aprítsd fel.
A bárányhúst legalább 30 perccel a sütés előtt vedd ki a hűtőből, hogy egyenletesebben süljön meg.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a bárányhúst minden oldalán, hogy szép aranybarna kérget kapjon. Főzd közepes lángon 10-15 percig, majd vedd le a tűzről és hagyd pihenni 5 percig.
A pihentetés segít, hogy a hús szaftosabb maradjon. Használj húshőmérőt a tökéletes végeredményért. A közepesen átsült bárány 55-60°C.
A joghurtot keverd össze a citromlével, köménnyel, sóval és borssal, hogy fűszeres joghurtot kapj.
A görög joghurt sűrűbb és krémesebb, mint a hagyományos joghurt, ezért ideálisabb választás.
A piadinát melegítsd meg egy serpenyőben, mindkét oldalát pirítsd meg 1-2 percig, amíg ropogós nem lesz.
Vigyázz, hogy ne égesd meg a piadinát!
A bárányhúst szeleteld fel vékony csíkokra, és tálald a piadinában. Kanalazz a fűszeres joghurtból a húsra.
A vékonyra szeletelt hús könnyebben elfogyasztható a piadinában.
Hajtsd félbe a piadinát, és tálald azonnal.
Friss korianderrel is megszórhatod a piadinát tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.