Piadina vörösboros marharaguval tálalva

Piadina vörösboros marharaguval

A piadina eredetileg Olaszország Emilia-Romagna régiójából származik, és az egyik legnépszerűbb helyi étel. A vörösboros marharaguval készült változata egy gazdag és ínycsiklandó étel, amely a vörösbor mély ízét és a pörkölt marhahús puhaságát ötvözi. A piadina lágysága és ropogóssága kiválóan illik a szaftos marharaguhoz, és egy igazi étkezési élményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Piadina tészta
300 g Marhahús (pörkölt alaphoz)
100 ml Vörösbor
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Paradicsom püré
150 ml Zöldség alaplé
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 ág Rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát hámozd meg, vágd apróra, majd a fokhagymát is hámozd meg és finomra aprítsd.

    A hagymát aprítógépben is felapríthatod, de vigyázz, ne pépesítsd össze!

    2

    A marhahúst vágd kockákra. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát közepes lángon 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    Fontos, hogy a húst kockákra vágd, így egyenletesen fog átsülni. Ne tedd a húst a serpenyőbe, amíg a hagyma nem üveges, mert megéghet.

    3

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd minden oldalát aranybarnára. Sózd, borsozd.

    A húst ne tedd túl szorosan a serpenyőbe, mert akkor párolódni fog, ahelyett, hogy pirulna. Ha szükséges, több részletben pirítsd.

    4

    Öntsd rá a vörösbort, és hagyd felforrni, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután add hozzá a paradicsom pürét, és keverd össze.

    A bor kiválasztásánál figyelj, hogy száraz vörösbort használj a legjobb ízhatás elérése érdekében. Az alkohol elpárologtatása fontos, különben keserű lehet az étel.

    5

    Öntsd rá a zöldség alaplét, és tedd bele a rozmaringot. Keverd jól össze, majd fedd le, és főzd alacsony lángon 1-1,5 órán át, amíg a hús puhává nem válik.

    A hús puhaságát villával ellenőrizheted. Ha könnyen szétesik, akkor kész. Ha nincs zöldség alapleved, használhatsz vizet is, de az alaplé ízesebb lesz.

    6

    A piadinát melegítsd fel egy serpenyőben, mindkét oldalát enyhén pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz.

    A piadinát száraz serpenyőben melegítsd, ne használj olajat vagy zsiradékot. Figyelj, hogy ne égesd meg!

    7

    Amikor a marharagu elkészült, tálald a piadina közepén, és azonnal fogyaszd.

    A ragut tálalás előtt vedd ki a rozmaringot. A piadinát kínálhatod tejföllel vagy reszelt sajttal is.