Picante de pollo boliviano, csirke zöldségekkel és fűszerekkel

Picante de pollo boliviano

A Picante de pollo boliviano egy tipikus bolíviai étel, amely gazdag fűszerekkel és zöldségekkel készült csirkehúsból áll. Az étel egyszerű, mégis mély és gazdag ízvilágot kínál. A fűszeres csirke, a piros paprika és a zöld chili kombinációja édes és csípős ízeket hoz létre, míg a koriander és a petrezselyem frissessége kiemeli a fogás ízét. Ezt az ételt hagyományosan rizzsel tálalják Bolíviában, és ideális választás egy ínycsiklandó ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirkehús (comb, bőr nélküli)
2 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 db Zöld chili
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika (őrölt)
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 db Paradicsom
1 ek. Petrezselyem
1 ek. Koriander
300 ml Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy nagy tálban sózd meg. A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a paprikát és a chilit pedig vágd apró kockákra.

    A csirkehús szeletek vágásakor ügyelj arra, hogy egyenletes darabokat kapj, hogy azok egyszerre süljenek meg.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, zöld chilit és a piros paprikát. Pirítsd 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik és az összes zöldség megpuhul.

    Ha szeretnéd, egy kis vízzel felöntheted, hogy a zöldségek jobban összeérjenek.

    3

    Add hozzá a csirkehúst, a köményt, a paprika őrleményt, sót és borsot. Keverd jól össze, és pirítsd 5 percig.

    A fűszerek ne égjenek meg – ha szükséges, alacsonyabb hőfokon pirítsd a húst.

    4

    A paradicsomokat hámozd meg, majd apróra vágd. Add a paradicsomot a serpenyőbe, és keverd össze a csirkével. Öntsd hozzá a vizet, majd takard le, és hagyd főzni 20-25 percig, amíg a hús megpuhul.

    Ha sűrűbb szószt szeretnél, a végén vedd le a fedelet és főzd tovább, hogy a folyadék elpárolgjon.

    5

    Miután a csirke megpuhult, szórd meg friss petrezselyemmel és korianderrel, és tálald friss rizzsel.

    A koriander és a petrezselyem friss íze remekül kiegészíti a fűszeres csirkehúst.