A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy nagy tálban sózd meg. A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a paprikát és a chilit pedig vágd apró kockákra.
A csirkehús szeletek vágásakor ügyelj arra, hogy egyenletes darabokat kapj, hogy azok egyszerre süljenek meg.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, zöld chilit és a piros paprikát. Pirítsd 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik és az összes zöldség megpuhul.
Ha szeretnéd, egy kis vízzel felöntheted, hogy a zöldségek jobban összeérjenek.
Add hozzá a csirkehúst, a köményt, a paprika őrleményt, sót és borsot. Keverd jól össze, és pirítsd 5 percig.
A fűszerek ne égjenek meg – ha szükséges, alacsonyabb hőfokon pirítsd a húst.
A paradicsomokat hámozd meg, majd apróra vágd. Add a paradicsomot a serpenyőbe, és keverd össze a csirkével. Öntsd hozzá a vizet, majd takard le, és hagyd főzni 20-25 percig, amíg a hús megpuhul.
Ha sűrűbb szószt szeretnél, a végén vedd le a fedelet és főzd tovább, hogy a folyadék elpárolgjon.
Miután a csirke megpuhult, szórd meg friss petrezselyemmel és korianderrel, és tálald friss rizzsel.
A koriander és a petrezselyem friss íze remekül kiegészíti a fűszeres csirkehúst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.