Vágd a csirkemell filéket vékony szeletekre. A szeleteket óvatosan klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
A csirkemellet könnyebb szeletelni, ha előtte 15-20 percre a fagyasztóba teszed.
Sózd és borsozd a csirkeszeleteket, majd forgasd meg a lisztben, hogy vékony réteg borítsa.
A liszthez keverhetsz egy kevés fokhagymaport vagy paprikát is a még intenzívebb ízért.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat és a vaj felét közepes lángon. Süsd meg a csirkeszeletek mindkét oldalát, amíg aranybarnák nem lesznek (2-3 perc oldalanként). Tedd félre a kész szeleteket.
Ne tedd túl a serpenyőt, mert a csirke nem fog szépen pirulni. Inkább süsd több részletben.
Öntsd a fehérbort a serpenyőbe, és forrald fel, hogy az alkohol elpárologjon. Kapard fel a serpenyő alján lévő pörzsanyagokat, mert ezek adják a szósz ízét.
Száraz fehérbort használj, például Sauvignon Blanc-t vagy Pinot Grigio-t. A pörzsanyagok felkaparása kulcsfontosságú a szósz ízéhez, ne hagyd ki!
Add hozzá a csirkealaplét, a citromlevet, és a kapribogyót. Főzd a szószt közepes lángon 5 percig, hogy kissé besűrűsödjön.
A friss citromlé a legjobb, de ha nincs kéznél, használhatsz bolti citromlevet is. Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis citromlevet.
Helyezd vissza a csirkeszeleteket a serpenyőbe, és melegítsd át őket a szószban 2-3 perc alatt.
Győződj meg róla, hogy a csirke teljesen átmelegedett, mielőtt tálalod.
Végül add hozzá a maradék vajat, és keverd addig, amíg a szósz sima és fényes lesz. Szórd meg friss aprított petrezselyemmel.
A hideg vaj hozzáadása a végén segít a szósznak selymes és fényes textúrát adni. Ne hagyd ki a friss petrezselymet, mert sokat dob az ízén.
Tálald forrón, friss citromszeletekkel díszítve. Kínálj mellé tésztát vagy párolt zöldségeket.
A piccata al limone remekül passzol spagettihez vagy linguine tésztához. A párolt spárga vagy brokkoli is kiváló köret lehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.