Wash and peel the peaches, then cut them into halves or slices, removing the pits.
A barackok héját könnyebben eltávolíthatod, ha előtte pár másodpercre forró vízbe mártod őket.
In a saucepan, combine the vinegar, water, salt, and sugar. Bring to a gentle simmer, stirring until the sugar and salt dissolve.
Használj minőségi ecetet a legjobb ízhatás érdekében. Az almaecet vagy a fehérborecet remek választás.
Place the peach slices into a clean glass jar, layering them with cinnamon stick, cloves, black peppercorns, bay leaves, and red chili flakes.
Sterilizáld a befőttes üveget és a tetejét forró vízben, hogy elkerüld a penészedést.
Pour the hot pickling liquid over the peaches, ensuring they are fully submerged.
Ügyelj arra, hogy a barackokat teljesen ellepje a lé, különben nem tartósítódnak megfelelően.
Let the mixture cool to room temperature, then seal the jar and refrigerate for at least 24 hours before consuming.
A hűtőszekrényben való tárolás előtt győződj meg róla, hogy az üveg teljesen kihűlt, különben pára csapódhat le benne.
The pickled peaches will develop a more intense flavor over time and can be stored in the refrigerator for up to two weeks.
Minél tovább áll a hűtőben, annál intenzívebb lesz az íze. Két hét után is fogyasztható, de figyelj a minőségére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.