A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, sót és az olajat. A vizet fokozatosan adagold hozzá, miközben folyamatosan kevergeted a tésztát, amíg rugalmas állagot nem kapsz.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen formázható legyen.
A tésztát gyúrd simára, majd pihentesd 30 percig letakarva, hogy könnyebben tudj vele dolgozni.
A pihentetés során a glutén szerkezete lazul, így a tészta nem fog elszakadni formázás közben.
Közben készítsd el a tölteléket: az almát hámozd meg, magozd ki, és vágd apró kockákra. Szórd meg cukorral és fahéjjal, majd alaposan keverd össze.
Használj savanykásabb almát (pl. Granny Smith), mert az jobban megőrzi az állagát főzés közben.
A pihentetett tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd szaggass belőle kerek formákat. Minden kör közepére tegyél egy teáskanál almás tölteléket, majd hajtsd félbe és a széleket jól nyomkodd le.
Használhatsz villát a szélek díszítéséhez és jobb zárásához.
A pierogikat forrásban lévő sós vízben főzd 4-5 percig, amíg felúsznak a víz felszínére.
Ne zsúfold túl a lábast, így elkerülheted, hogy a pierogik összeragadjanak.
Miután megfőttek, szedd ki őket óvatosan szűrőkanállal, és tálald melegen akár egy kevés olvasztott vajjal meglocsolva.
Egy kis porcukorral megszórva is nagyon finom tálaláskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.