Pierogi tejföllel, túrós-tejfölös töltelékkel tálalva

Pierogi tejföllel

A pierogi a lengyel és orosz konyha egyik legismertebb étele, melyet különféle töltelékekkel készítenek. A túró és tejföl kombinációja egy klasszikus, egyszerű, de ízletes ételt eredményez. A tejföl segít kiemelni a túró ízét, és gazdagabbá teszi az ételt. A pierogi története évszázadokra nyúlik vissza, és ma is a közép-európai háztartások egyik kedvence.

Előkészület 45 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
200 ml Víz
1 db Tojás
1 tk.
1 ek. Olaj
300 g Túró
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, sót és az olajat. A vizet fokozatosan adagold hozzá, miközben folyamatosan kevergeted a tésztát, amíg rugalmas állagot nem kapsz.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A tésztát gyúrd össze simára, majd pihentesd 30 percig, hogy könnyebben tudj vele dolgozni.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta ne legyen túl kemény, és könnyebben kinyújtható legyen.

    3

    Közben készítsd el a tölteléket: a túrót keverd össze tejföllel és sóval. Ha szeretnéd, adhatunk hozzá egy kis vaníliás cukrot is, hogy édesebb legyen.

    A túrónak jól lecsöpögtetve kell lennie, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.

    4

    A pihentetett tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd szaggass belőle kerek formákat. Minden formára tegyél egy evőkanál túrós-tejfölös tölteléket, és hajtsd félbe.

    A széleket jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szökjön ki főzés közben.

    5

    A pierogikat forrásban lévő sós vízben főzd 5-6 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.

    Ne tedd túl sok pierogit egyszerre a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.

    6

    Miután kifőzted őket, szedd ki a vízből, és tálald őket melegen, akár egy kis tejföllel a tetején.

    A tejföl segít kiemelni a túró ízét, és gazdagabbá teszi az ételt.