Pierogi zöldségekkel, friss zöldséges töltelékkel tálalva

Pierogi zöldségekkel

A pierogi egy tradicionális lengyel étel, melyet sokféle töltelékkel készítenek. A zöldséges változat különösen friss és egészséges, mivel könnyen variálható a zöldségekkel. Az ínycsiklandó zöldséges töltelék, mint a sárgarépa, cukkini és zöldborsó egy klasszikus, ízletes ételt eredményez. A pierogi története évszázadokra nyúlik vissza, és ma is az egyik legnépszerűbb étel a közép-európai háztartásokban.

Előkészület 45 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
200 ml Víz
1 db Tojás
1 tk.
1 ek. Olaj
100 g Sárgarépa
100 g Zöldborsó
100 g Cukkini
1 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, sót és az olajat. A vizet fokozatosan adagold hozzá, miközben folyamatosan kevergeted a tésztát, amíg rugalmas állagot nem kapsz.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A tésztát gyúrd össze simára, majd pihentesd 30 percig, hogy könnyebben tudj vele dolgozni.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta ne legyen túl kemény, és könnyebben kinyújtható legyen.

    3

    Közben készítsd el a tölteléket: a sárgarépát, cukkinít és fokhagymát apróra vágva, pirítsd meg egy serpenyőben. Add hozzá a zöldborsót, és egy kis sóval ízesítsd.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy megtartsák frissességüket és színüket.

    4

    A pihentetett tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd szaggass belőle kerek formákat. Minden formára tegyél egy evőkanál zöldséges tölteléket, és hajtsd félbe.

    A széleket jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szökjön ki főzés közben.

    5

    A pierogikat forrásban lévő sós vízben főzd 5-6 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.

    Ne tedd túl sok pierogit egyszerre a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.

    6

    Miután kifőzted őket, szedd ki a vízből, és tálald őket melegen, akár egy kis pirított hagymával vagy tejföllel.

    A zöldséges pierogi igazán finom egy kis vajjal vagy tejföllel tálalva.