Pikáns Capricciosa pizza chilivel tálalva

Pikáns Capricciosa pizza chilivel

A Pikáns Capricciosa pizza chilivel egy különleges csavar a klasszikus olasz pizzák világában. A sonka, gomba, articsóka és olívabogyó hagyományos ízeit a chili tüzes aromája teszi egyedivé. Ez a pizza tökéletes választás, ha valami izgalmasat és pikánsat szeretnél kínálni családi vacsorán vagy baráti összejövetelen. Az autentikus olasz ízek modern fűszerezése garantáltan emlékezetes élményt nyújt minden vendég számára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 14 perc
Teljes 24 perc
1060 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
100 g Főtt sonka
100 g Friss gomba
50 g Fekete olívabogyó
50 g Articsókaszív
1 db Friss chili
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kőlapos sütőtálcád, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.

    A kőlap egyenletesebben tartja a hőt, így a pizza alja ropogósabb lesz.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A vékony tészta gyorsabban sül, és jobban kiemeli a feltétek ízét.

    3

    Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.

    Az üresen hagyott szélek sütés közben megemelkednek és ropogósak lesznek.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajttal, majd helyezd rá az egyenletesen elosztott sonkát, gombát, olívabogyót és articsókát.

    A feltéteket ne halmozd túl, mert a pizza nehezen sül meg.

    5

    Adj hozzá vékony karikákra vágott friss chilit, amely pikáns ízt ad a pizzának, és szórd meg szárított oregánóval.

    A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a túl csípőset, használj kevesebb chilit, vagy cseréld ki enyhébb paprikára.

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajt szépen megolvad, és a tészta széle ropogósra sül.

    Ha a pizza alja nem sül meg eléggé, a sütés utolsó perceiben tedd a tepsit a sütő aljába.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a chili tüzes ízét a klasszikus Capricciosa pizzán!

    A pizzát pizzavágóval vagy éles késsel szeleteld fel.