A tofut papírtörlővel alaposan itasd le, majd vágd kisebb kockákra.
A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni. A leitatás után nyomkodd ki a tofut egy nehezebb tárggyal (pl. könyvvel) kb. 30 percig.
Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, majd pirítsd a tofu kockákat 5-6 percig, amíg aranybarnák lesznek. Ezután vedd ki és tedd félre.
A tofu kockákat egy rétegben tedd a serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljanak. Ha sok van, inkább több részletben süsd.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a gyömbért reszeld le finomra.
A vöröshagymát apróra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre vágva intenzívebb ízt érhetsz el. A gyömbért érdemes közvetlenül felhasználás előtt lereszelni, hogy ne veszítse el az aromáját.
Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olívaolajat, majd pirítsd meg a köménymagot néhány másodpercig, hogy kiengedje az aromáját.
Vigyázz, hogy a köménymag ne égjen meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserű ízt ad az ételnek. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve pirítsd.
Szórd hozzá a curryt, a chiliport, a sót és a borsot, majd keverd össze alaposan.
Használj jó minőségű curryport, hogy a curry íze intenzív legyen. A chiliport ízlés szerint adagold.
Öntsd hozzá a paradicsomszószt, és főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nincs paradicsomszósz, használhatsz passzírozott paradicsomot is.
Öntsd hozzá a kókusztejet, majd keverd bele a pirított tofut, és főzd alacsony lángon további 10-15 percig.
A kókusztej selymessé és krémesebbé teszi a curryt. Ne forrald a curryt a kókusztej hozzáadása után, mert szétválhat.
Szórd meg friss korianderrel, és tálald főtt rizzsel vagy naan kenyérrel.
A friss koriander sokat dob a curry ízén. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.