Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.
A pontos sütési idő és hőmérséklet a sütő típusától függően változhat. Érdemes figyelni a sütést.
A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert.
Minél habosabbra vered a tojást a cukorral, annál könnyebb és levegősebb lesz a cupcake.
Add hozzá az olajat, a tejet, vaníliás cukrot, majd jól keverd el.
Az olaj helyett használhatsz olvasztott vajat is, ami gazdagabb ízt ad a cupcake-nek.
A lisztet, sütőport és a csipet sót egy tálban keverd össze. Az összes száraz hozzávalókat szitálás nélkül is hozzáadhatod, de a szitálás segít elkerülni a csomókat.
A sütőport mindig a liszttel keverd össze, mielőtt a nedves hozzávalókhoz adnád, hogy egyenletesen eloszoljon.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, közben folyamatosan keverve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a cupcake. Éppen csak annyira keverd, hogy a száraz hozzávalók elvegyüljenek.
A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.
Használj egy fagylaltos kanalat, hogy egyenletesen tudd elosztani a tésztát a formákba.
Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.
Ha a cupcake-ek teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Miután a cupcakes teljesen kihűlt, készítsd el a pillecukor krémet. A pillecukrot óvatosan olvaszd meg egy kis vízben vagy tejszínben, hogy sima, folyékony állagot kapj.
A pillecukrot mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne égjen meg. 30 másodperces intervallumokban keverd meg.
A kész pillecukor krémet öntsd a cupcakes tetejére. Díszítésként is használhatod, hogy különlegesebb legyen a megjelenés.
A pillecukor krémet gyorsan kell felhasználni, mert hamar megszilárdul.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.