Frissen sült pillecukros cupcake

Pillecukros Cupcake

A pillecukros cupcake egy különleges édesség, amely a pillecukor édességét és könnyedségét egy muffinban ötvözi. A pillecukor édes, légies jellege kiemeli a cupcake lágy textúráját, míg a csokoládé és a tejszín gazdag ízt ad neki. A pillecukor nemcsak ízében, hanem külsejében is feldobja a süteményt, így igazi látványos desszertté válik. A pillecukros cupcake tökéletes választás különleges alkalmakkor, mint születésnapok, rendezvények vagy családi összejövetelek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 g Pillecukor
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.

    A pontos sütési idő és hőmérséklet a sütő típusától függően változhat. Érdemes figyelni a sütést.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert.

    Minél habosabbra vered a tojást a cukorral, annál könnyebb és levegősebb lesz a cupcake.

    3

    Add hozzá az olajat, a tejet, vaníliás cukrot, majd jól keverd el.

    Az olaj helyett használhatsz olvasztott vajat is, ami gazdagabb ízt ad a cupcake-nek.

    4

    A lisztet, sütőport és a csipet sót egy tálban keverd össze. Az összes száraz hozzávalókat szitálás nélkül is hozzáadhatod, de a szitálás segít elkerülni a csomókat.

    A sütőport mindig a liszttel keverd össze, mielőtt a nedves hozzávalókhoz adnád, hogy egyenletesen eloszoljon.

    5

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, közben folyamatosan keverve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a cupcake. Éppen csak annyira keverd, hogy a száraz hozzávalók elvegyüljenek.

    6

    A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.

    Használj egy fagylaltos kanalat, hogy egyenletesen tudd elosztani a tésztát a formákba.

    7

    Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.

    Ha a cupcake-ek teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Miután a cupcakes teljesen kihűlt, készítsd el a pillecukor krémet. A pillecukrot óvatosan olvaszd meg egy kis vízben vagy tejszínben, hogy sima, folyékony állagot kapj.

    A pillecukrot mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne égjen meg. 30 másodperces intervallumokban keverd meg.

    9

    A kész pillecukor krémet öntsd a cupcakes tetejére. Díszítésként is használhatod, hogy különlegesebb legyen a megjelenés.

    A pillecukor krémet gyorsan kell felhasználni, mert hamar megszilárdul.