Pineapple chutney tálalva, friss korianderrel díszítve

Pineapple chutney

A pineapple chutney egy hagyományos indiai étel, amely friss ananászból, fűszerekből és ecetből készül. Az ananász természetes édessége tökéletesen kiegészíti a gyömbér és a fahéj meleg, fűszeres ízét. Ezt az ételt gyakran fogyasztják sült húsok mellé, vagy egy különleges étkezés kísérőjeként. Az indiai konyhában a chutney-k alapvető elemei az ételeknek, és minden egyes falat egy ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Ananász (friss)
150 g Cukor
100 ml Fehér ecet
1 ek. Friss gyömbér
2 ág Cilantro (koriander) levél
2 db Kardamom
1 rúd Fahéj
1 tk.
1 db Chili (száraz vagy friss)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg, majd vágd apró kockákra. Ha van ananász lé, azt is tartsd meg, mert felhasználható a chutney készítéséhez.

    A friss ananász édesebb, mint a konzerv ananász, és intenzívebb ízt ad a chutney-nak.

    2

    Egy lábasban keverd össze az ananászt, cukrot, fehér ecetet, reszelt gyömbért, kardamomot, fahéjat, sót és chilit. Alacsony lángon kezd el főzni.

    A lassú főzés segít, hogy az ízek szépen összeérjenek és az ananász karamellizálódjon.

    3

    Főzd a chutney-t 30-40 percig, amíg a szirup sűrűsödik és az ananász teljesen megpuhul. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le.

    Ha túl sűrűvé válik, egy kevés vízzel hígíthatod, hogy megőrizze a megfelelő állagot.

    4

    Miután a chutney elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tálalás előtt apróra vágott korianderrel díszítheted.

    A koriander friss íze jól ellensúlyozza a chutney fűszeres és édes ízét.