Az ananászt hámozd meg, majd vágd apró kockákra. Ha van ananász lé, azt is tartsd meg, mert felhasználható a chutney készítéséhez.
A friss ananász édesebb, mint a konzerv ananász, és intenzívebb ízt ad a chutney-nak.
Egy lábasban keverd össze az ananászt, cukrot, fehér ecetet, reszelt gyömbért, kardamomot, fahéjat, sót és chilit. Alacsony lángon kezd el főzni.
A lassú főzés segít, hogy az ízek szépen összeérjenek és az ananász karamellizálódjon.
Főzd a chutney-t 30-40 percig, amíg a szirup sűrűsödik és az ananász teljesen megpuhul. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le.
Ha túl sűrűvé válik, egy kevés vízzel hígíthatod, hogy megőrizze a megfelelő állagot.
Miután a chutney elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tálalás előtt apróra vágott korianderrel díszítheted.
A koriander friss íze jól ellensúlyozza a chutney fűszeres és édes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.