Pisang Goreng fahéjas cukorral, friss és ropogós sült banán

Pisang Goreng fahéjas cukorral

A Pisang Goreng egy tradicionális indonéz desszert, amely sült banánt és fahéjas cukrot tartalmaz. Az étel rendkívül népszerű az indonéz konyhában, és gyakran tálalják utcai árusoknál vagy éttermekben. Az érett banánok ropogós, édes bundát kapnak, és a fahéjas cukor extra ízt ad, ami igazán különlegessé teszi a desszertet. A Pisang Goreng könnyen elkészíthető otthon, és tökéletes választás a desszertkedvelők számára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Érett banán
150 g Liszt
2 ek. Cukor
1 tk. Fahéj
1 db Tojás
1 csomag Vaníliás cukor
100 ml Tej
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és vágd fel hosszában vagy karikákra, attól függően, hogy milyen formát szeretnél.

    Használj érett banánt, mert az édesebb és puhábban sült lesz, mint a zöld banán.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és fahéjat.

    A fahéj és vaníliás cukor különleges ízt ad a sült banánnak.

    3

    A tojást verd fel egy másik tálban, majd adj hozzá tejet és jól keverd össze.

    A tej és tojás keveréke adja a panírozáshoz szükséges állagot.

    4

    A banán szeleteket mártsd először a tojásos keverékbe, majd forgasd meg a lisztes keverékben, hogy teljesen befedje a banánt.

    Győződj meg róla, hogy a banán szeletek egyenletesen vannak bevonva a liszttel, hogy ropogósak legyenek.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon, és süsd a banánokat aranybarnára, körülbelül 3-4 percig mindkét oldalon.

    Az olaj hőmérsékletét tesztelheted egy kis darab tésztával: ha az azonnal elkezd sülni, akkor megfelelő hőmérsékleten van.

    6

    A megsült banánokat szedd ki az olajból és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    A papírtörlő segít abban, hogy a banán ne legyen túl olajos.

    7

    Tálald a Pisang Goreng-et, és szórd meg fahéjas cukorral.

    A fahéjas cukor extra édes és fűszeres ízt ad a banánnak, amitől még finomabb lesz.