A banánokat hámozd meg és vágd fel hosszában vagy karikákra, attól függően, hogy milyen formát szeretnél.
Használj érett banánt, mert az édesebb és puhábban sült lesz, mint a zöld banán.
Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és fahéjat.
A fahéj és vaníliás cukor különleges ízt ad a sült banánnak.
A tojást verd fel egy másik tálban, majd adj hozzá tejet és jól keverd össze.
A tej és tojás keveréke adja a panírozáshoz szükséges állagot.
A banán szeleteket mártsd először a tojásos keverékbe, majd forgasd meg a lisztes keverékben, hogy teljesen befedje a banánt.
Győződj meg róla, hogy a banán szeletek egyenletesen vannak bevonva a liszttel, hogy ropogósak legyenek.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon, és süsd a banánokat aranybarnára, körülbelül 3-4 percig mindkét oldalon.
Az olaj hőmérsékletét tesztelheted egy kis darab tésztával: ha az azonnal elkezd sülni, akkor megfelelő hőmérsékleten van.
A megsült banánokat szedd ki az olajból és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
A papírtörlő segít abban, hogy a banán ne legyen túl olajos.
Tálald a Pisang Goreng-et, és szórd meg fahéjas cukorral.
A fahéjas cukor extra édes és fűszeres ízt ad a banánnak, amitől még finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.