Pisang Goreng kókuszreszelékkel tálalva, ropogós, aranybarna banánfalatok

Pisang Goreng kókuszreszelékkel

A Pisang Goreng egy népszerű indonéz desszert, amely sült banánból készül. A banán és a kókusz kombinációja különleges ízharmóniát ad az ételnek. Az indonéz konyhában gyakran találkozhatunk ezzel az édességgel, amit hagyományosan utcai árusok kínálnak. A banán ropogós bundát kap, miközben a belseje édesen puha marad, így igazi élvezetet nyújt. A kókuszreszelék adja a végső, finom textúrát és ízt, ami még ínycsiklandóbbá teszi a desszertet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Érett banán
100 g Liszt
50 g Rizsliszt
50 g Cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
100 g Kókuszreszelék
150 ml Víz
500 ml Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg, és vágd őket félbe, majd egyenként nyomd őket egy kicsit laposra.

    Ha a banán túl érett, nagyon puha lesz, tehát érdemes közepesen érett banánt választani a legjobb állagért.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, rizslisztet, cukrot, sütőport és sót.

    A rizsliszt hozzáadása extra ropogóssá teszi a bundát, így nem fog a tészta túl nehéz lenni.

    3

    Lassan öntsd hozzá a vizet, és keverd, hogy sima, de nem túl folyós tésztát kapj.

    Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen bevonja a banánt.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel a növényi olajat közepes hőmérsékletre. A megfelelő hőmérsékletet úgy ellenőrizheted, hogy egy kis darab tésztát dobunk az olajba – ha az azonnal felfelé emelkedik és pezsegni kezd, akkor készen áll a sütésre.

    Az olaj túl magas hőmérsékleten gyorsan megégetheti a banánt, tehát ügyelj rá, hogy közepes lángon süsd!

    5

    A banánokat forgasd meg a tésztában, és óvatosan helyezd az olajba. Süsd 3-4 percig, amíg a bundájuk aranybarna és ropogós lesz.

    Ne rakd túl zsúfoltan a banánokat a serpenyőbe, mert így nem sülnek egyenletesen.

    6

    A kész pisang goreng-et szedd ki a serpenyőből, és helyezd papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít abban, hogy a túlzott olaj eltávozzon, így nem lesz túl zsíros a végén.

    7

    Szórd meg a frissen sült pisang goreng-et kókuszreszelékkel, majd tálald melegen.

    A kókuszreszelék roppanós textúrája és enyhe édessége igazán ínycsiklandóvá teszi ezt a desszertet.