Pisang goreng sajttal tálalva, ropogós banánok sajtos bundában

Pisang goreng sajttal

A pisang goreng, az indonéz konyha egyik népszerű utcai étke, egy egyszerű, de nagyszerű étel, amelyet gyakran banánfák árnyékában fogyasztanak. Az étel leggyakrabban cukorral megszórva, melegen tálalva fogyasztják, de a sajtos változat egy modern twist-et ad a hagyományos receptnek. A sült banán édes íze tökéletesen harmonizál a sajt sós ízével, így egy igazán különleges élményt nyújt. A pisang goreng sajttal tökéletes reggelire, uzsonnára vagy egy könnyű desszertként is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Banán
100 g Liszt
50 g Rizsliszt
1 tk. Sütőpor
1 db Tojás
100 ml Tej
50 g Reszelt sajt
30 g Cukor
0.5 tk.
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és szeleteld fel körülbelül 1-2 cm vastag darabokra.

    A szeleteknek egyenletesnek kell lenniük, hogy a sütés során minden darab egyformán sülhessen.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, rizslisztet, sütőport, cukrot és sót.

    A rizsliszt hozzáadása ropogósabbá teszi a bunda textúráját.

    3

    Üsd fel a tojást, és add hozzá a száraz hozzávalókhoz. Öntsd hozzá a tejet is, és keverd simára a tésztát.

    A tészta ne legyen túl sűrű – ha szükséges, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyen bevonja a banánokat.

    4

    A reszelt sajtot keverd bele a tésztába, így egy sós, sajtos ízvilágot adva a banánoknak.

    Használj erősebb ízű sajtot, például cheddar-t vagy mozzarella-t, hogy jól érvényesüljön a sütés során.

    5

    Egy mély serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes lángon. A banánokat mártsd bele a tésztába, majd helyezd őket az olajba.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem sülnek egyenletesen – jobb, ha kisebb adagokban dolgozol.

    6

    Süsd a banánokat 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Ne süsd túl, hogy a banán belseje megmaradjon puha.

    A banánokat csak akkor fordítsd meg, ha az egyik oldaluk már szépen megpirult, hogy ne törjenek el.

    7

    A sült banánokat helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    A papírtörlő segít abban, hogy a banán ne legyen túl olajos, és megőrzi a ropogósságát.

    8

    Tálald melegen, ízlés szerint egy kevés porcukorral megszórva vagy egy kis édes szószt kínálva mellé.

    A pisang goreng-t egy kis mézzel is megédesítheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen.